– Vi har slitt mot Liverpool de siste to-tre årene. Det var spesielt å slå dem foran våre egne fans, det viser at vi har utviklet oss, sier Bukayo Saka etter kampen.

Han ble avgjørende da han satte inn 3–2 fra straffemerket. I forkant hadde det vært svært aggressiv stemning mellom spillerne.

Thiago felte Gabriel Jesus i boksen og brasilianeren gikk i bakken. Dommeren pekte på straffemerket, til Liverpool-spillernes store forferdelse. Jordan Henderson og Granit Xhaka dyttet på hverandre ute på banen, mens Klopp raste på sidelinjen.

– Som du sikkert kan forestille deg synes jeg ikke det var straffe. Den var veldig billig. Jeg tror også dommeren vil ha et annet syn på den i etterkant, sier Klopp til BBC.

Han får støtte av flere eksperter.

– Jeg forstår at de blir forbannet, sier Ljungberg.

– Det så litt billig ut, men Thiago kommer neppe til å slippe unna med den, sa Gary Neville underveis hos Sky Sports.

Oppe i alt kaoset holdt Saka hodet kaldt.

– Jeg hadde bestemt meg på forhånd hva jeg skulle gjøre og holdt meg til planen, forklarer han.

Stadionuret viste 58 sekunder da brasilianske Gabriel Martinelli overlistet landsmannen Alisson, og sendte høytflygende Arsenal i ledelsen mot Liverpool.

Hjemmelaget angrep effektivt og fryktløst, før kaptein Martin Ødegaard hentet boksåpneren ut av verktøykassen. En leken gjennombruddspasning fant Martinelli, som ga vertene en drømmestart.

– Vakker fotball, oppsummerte Arsenal-legenden Fredrik Ljungberg hos Viaplay.

JUBLENDE GLADE: Gabriel Martinelli sendte Arsenal i ledelsen. Foto: David Price / Arsenal FC via Getty Images

Etter et kvarter sparket Diogo Jota ballen i Gabriels hånd inne i boksen. Både dommeren, kommentatorne og ekspertene mente derimot at avstanden fra mellom spillerne var for liten til at handsen var straffbar.

Liverpool har vært en skygge av seg selv så langt denne sesongen. Fansen er blitt seiersvant under Jürgen Klopps ledelse, men i år har det manglet sprut og konsentrasjon hos stjernegalleriet.

Før kampen var Arsenal ubeseiret på hjemmebane. Liverpool hadde ikke tatt en eneste trepoenger på fremmed gress. Ti minutter før pause tente storkjøpet Darwin Núñez håpet om en snuoperasjon.

Arsenal-stopperne Gabriel og William Saliba sov i timen, og ble hengende etter en Luiz Diaz i fullt firsprang. I boksen ventet Nunez, som sikkert utlignet med sin første seriescoring siden åpningskampen 6. august.

– En fantastisk avslutning fra Nunez, men det er dårlig forsvarsspill, mente Jaap Stam hos Viaplay.

Fem minutter på overtid av første omgang, ble Arsenal igjen belønnet for effektivt angrepsspill. Martinelli fosset fremover, og med en effektiv vending sendte han både Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold i pølsebua.

Med Liverpool-forsvaret oppløst i kaos, spilte 21-åringen motsatt til Bukayo Saka som sendte Arsenal i ledelsen igjen fra kloss hold.

Etter pause utlignet Liverpool for andre gang. Innbytter Roberto Firmino gikk på et smart løp og ble belønnet med en presis pasning fra Diogo Jota. Avslutningen ble plassert sikkert i lengste hjørne.

UTLIGNING: Roberto Firmino. Foto: ANDY RAIN / EPA

Arsenal fortsatte omgangen med et voldsomt press, og til slutt orket ikke et vaklende Liverpool-forsvar mer.

Saka fikk muligheten fra straffemerket, og selv om Alisson kastet seg riktig vei, var ballen plassert for langt ut mot stolperoten. For tredje gang i kampen tok Arsenal ledelsen, og denne gangen holdt det til seier.

Arsenal topper Premier League ett poeng foran Erling Braut Haalands Manchester City. Liverpool er hele 14 poeng bak Ødegaard og co. etter åtte serierunder.