Ukas lag er tatt ut av journalist Ole Sagbakken i forbindelse med podkasten Rasmus & Saga. Spillere fra og i Trøndelag kan få plass på ukas lag.

Ukas formasjon: 4-3-3

Keeper: Jonas Helland Flotten, Trond. G19-keeper for Trond. Holdt nullen da Blink sterkt ble slått 2-0 borte i 0. divisjon. Flotten sto godt!

Back: Oscar Kaplanski, Heimdal: «Bjønnviktig» seier for Heimdal mot Charlottenlund i bunnstriden i 4. div. Kaplanski scora to, og er vel kanskje helst stopper, men tas ut som back her. Meget viktig seier for Heimdal.

Stopper: Thalles Lynton Da Silva Monteiro, Tangmoen. Tangmoen herjer i 5. div, Da Silva herjer i forsvaret. Scoret da Nessegutten ble feid av kunstgresset i helga.

Stopper: Mats Oliver Bjerkan, Hitra: Ja, han spiller midtbane, men her blir han offensiv stopper. Er «fus i alt» og spillende trener. To mål i den Adressa-sendte kampen mellom Hitra og Ørland i 4. div. En spiller juryen hadde lyst å hente til KIL/Hemne i sin tid, men som aldri ble noe av for den tidligere Kolstad-profilen.

Back: Hanne Sivertsen, Orkla. Mens herrelaget sliter tungt i 3. divisjon, var det «bandysifre» da Orkla slo Trond 10-0 i kvinnenes 4. div. Sivertsen scoret og var toneangivende.

Indreløper: Alexander Nynes, Vestbyen. Han er egentlig kant, Nynes. Men viktigst: Den tidligere Blink- og Byåsen-profilen virker å være akkurat like lett i steget som i glansdagene. Meget sentral da Tiller 2 ble slått på bortebane i 5. div – og to scoringer fra Nynes.

Sentral: Thomas Størdal. Neset. Matchvinner i 6. div mot Tangmoen 2 i en ren knokkelkamp. Neset vant 3-2, har ti strake i 6. div og er på vei opp en divisjon. Registrerer at en mann ved navn Karl Oskar Sandvik Tagseth dro på seg gult i samme kampen. Lurer på hvilken RBK-spiller han kan være i slekt med?

Indreløper: Mali Kokvoll, Malvik. Har nå overtatt tabelltoppen i den jevne 3. div kvinner etter seier i toppkampen mot Utleira. Tidligere Tolga og Tynset-spiller Kokvoll er nysignert for Malvik, og scorer nå på bestilling!

Ving: Siri Oline Berg-Johansen, Tiller. Solid seier i 2. divisjon med 3-0 over Enga2. I min bok må angriperne helst score for å bli tatt, og to pinner her er sterkt av Berg-Johansen.

Spiss: Andreas Nytoft, Strindheim. Hattrick-helt i en ellevill 6-5-seier borte over Trønder/Lyn. Tennissifre på Sørøya. Strindheim holder også stand 3. div. 27 av 30 poeng, a poeng med Nardo.

Ving: Gabriel Andersen, Levanger. Snart tom for ord for det Per Verner Rønnings menn holder på med. 6-0 over Bærum, 30 poeng av 30 mulige – og to gåller av Andersen.

Hederlig omtale: Pål Even Heggelund og Patrick James Strand. Puskas-materiale fra Nardo- og Strindheim-spillerne etter vanvittige scoringer i helga.

Hederlig omtale: Ola Solbakken. Scoret sitt første for Norge, melhusbyggen som spiller i Roma. Nærmer seg «ukas lag», med andre ord.

Spillende trener Mats Bjerkan fikset seieren nærmest på egen hånd. Foto: Petter Rasmus

Har du innspill om breddefotball i Trøndelag? Kontakt oss her eller på aksel.murvold@adresseavisen.no.

Send inn
Aksel Murvold

Ny NM-finale for RBK

Nils Petter Austad og Sarmed Saify er trenere for RBKs G16-lag. Her ettfjorårets NM-gull. Foto: Rune Petter Ness

Rosenborg G16-gutter hadde full kontroll i lørdagens NM-semifinale mot Sandefjord.

Til pause ledet trønderne 2-0 etter et Sandefjord-selvmål og en scoring signert Daniel Thorstensen.

Etter sidebyttet la innbytter Magnus Qvigstad på til 3-0 for RBK da 76 minutter var spilt.

Det ble også kampens siste scoring, hvilket betød at RBK sikret cupfinalebilletten med 3-0

RBK har vunnet komfortabelt også i de tidligere rundene. Lagene de har valset over er Tiller, Levanger, Kristiansund, Molde og Grorud.

I 2022 tok RBK NM-gull i G16-klassen for første gang på seks år. For å gjenta bragden på nytt må de slå vinneren av Viking og Brann i finalen.

Fra før er også RBKs G19-lag klar for cupfinale mot Strømsgodset.

Aksel Murvold

Latterliggjorde byrival med 17-0

Erik Selnæs' menn filleristet Kolstad i lørdagens oppgjør. Foto: Mariann Dybdahl

Alle så nok på Byåsen som favoritter i lørdagens møte med Kolstad. Sistnevnte har allerede rykket ned fra 3. divisjon etter en svak sesong, men at det skulle ende hele 17-0 på Byåsen Arena kom nok som et sjokk på de aller fleste.

Allerede til pause ledet hjemmelaget 10-0.

Patrick Singstad Johansen ble kampens toppscorer, med sine seks. Dermed står 22-åringen med 19 seriemål på 24 kamper denne sesongen.

Alle kampens målscorere finner du her.

I 3. divisjon avdeling nummer 5 har Strindheim allerede stukket av med opprykket. For Byåsen kan det ende med alt fra andre- til fjerdeplass.

Aksel Murvold

Ingen i Trøndelag har verre målforskjell: - Jeg ser en klar bedring

Budal vant mot Varden Meråker, men ble i senere tid fratatt seieren. Foto: Privat

127 baklengsmål og tap i samtlige kamper er de harde fakta for Budal Kvinner når kun én kamp gjenstår. Likevel er det en herlig positivitet å spore fra trener Joar Bakken.

- Først må jeg si at vi stadig klatrer oppover tabellen, fordi det er jo lag som trekker seg. Vi ligger over dem, så vi må prøve å se det positive i det, sier Bakken muntert.

Slik Bakken viser til er det tre lag som har trukket seg fra 4. divisjon avdeling 3. Dermed har Budal klatret fra 12. plass til 9. plass.

Første lag på tiår

Ut fra Bakkens hukommelse, er årets sesong den første på 16 eller 17 år der Budal har et seniorlag.

Laget består i all hovedsak av budalinger, men med noen forsterkninger fra andre steder.

- Når det kommer hundre tilskuere i en bygd med 500 innbyggere er det tydelig at laget er ønsket, mener Bakken.

- Har sunket drastisk

I snitt slipper Budal inn 8,47 mål per kamp, mens de scorer kun 0,67. Målforskjellen er på negative 117.

- Vi må jo bare lete etter lyspunktene, og det er at vi har hatt en positiv utvikling. Målforskjellen per kamp har sunket drastisk etter sommerferien. Vi hadde noen brutale resultat før ferien. Nå begynner det å ligne mer normale fotballresultat, og det tror vi ikke er fordi de andre ha blitt dårligere. Jeg ser en klar bedring.

Til tross for at resultatene ikke er mye å skryte av, er det lett å høre stoltheten treneren kjenner på.

- Jeg er jo litt stolt. Det er en fin gjeng, og det er artig at vi har fått til et lag. Vi har en klar plan om å fortsette neste år.

Seieren som glapp

På tabellen står Budal med null poeng, men de har faktisk fått smaken av seier denne sesongen. De vant nemlig 2-1 borte mot Varden Meråker, men da Varden måtte trekke laget, ble også seieren strøket.

- Det var utrolig bittert at den røk. Likevel hadde vi en fantastisk opplevelse den dagen.

Årets siste kamp blir hjemme mot Vestbyen 2 lørdag 14. Oktober.

- Vi håper på seier! Man må ha trua, og det har vi bestandig, understreker Budal-treneren.

Aksel Murvold

Ukas lag: Det han gjør utenfor banen, er forbilledlig

Ukas lag stilles denne gangen opp i 4-3-3.

Ukas lag er tatt ut av journalist Ole Sagbakken i forbindelse med podkasten Rasmus & Saga. Spillere fra og i Trøndelag kan få plass på ukas lag.

Ukas formasjon: 4-3-3

Keeper: Erlend Henriksen, Levanger. Holdt nullen da LFK vant 1-0 borte mot Strømsgodset 2. Men er vel så mye inne på grunn av sine 13 innslupne på 21 kamper. 

Høyreback: Simon Østerlie, Neset. Nå rykker Tagseth-klanens favorittlag opp til 5. div. Karl Oskar Tagseth på kanten, pappa Tagseth ivrig tilskuer, og jeg gikk langt i å love Edvard en breddekamp på adressa neste år etter innsatsen hans som sidekommentator i Vinne-Tangmoen.

Stopper: Oliver Skjeldal Myhr, Trygg/Lade. Ung, lovende stopper som har bitt seg fast i elleveren på et lag som nå, tre runder før slutt, er ett poeng foran Ranheim 2 i kampen om opprykk fra 4. div.

Stopper: Andrea Holm Aune, Tiller. Tiller kan bli topp 3 i den spissa 2.divisjone, det er sterkt. Feide over Vålerenga 2 5-0 nå sist. Mål fra det jeg mener var stopperplass fra nummer sju.

Venstreback: Adrian Bråten, Tangmoen. Ordentlig «dælj» i børsa i den Adressa-sendte toppkampen i 5. div mot Vinne. Banket inn 1-1 fra distanse. Er jo bare ung, 19-årige Bråten, og har lang fartsid fra RBK.

Indreløper: Ole Gunnar Øien, Melhus. Som ekte Tynset-patriot gjør det meg vondt. Men her er vi uhildet, og når Melhus vinner opprykksfinalen 3-0, på Tynset, og Øien er knallgod – så får vi ta denne.

Sentral: Cesilie Andreassen, RBK Kvinner. Mål og cupfinale etter 2-1 over LSK. Lenge siden Ullevaal nå, og Rosenborg jakter «the double»!

Indreløper: Sondre Næss Bolme, Rindal. Rindal ser ut til å gå opp i 4. div. Det er sterkt for liten plass, og har fått tilbake meget solide Sondre Næss Bolme. Vært både i RBK- og Ranheim-systemet, og kan også ha vært mest kant. Men indreløper her, scoring da Selbu ble slått 5-0.

Høyrekant: Johann Kosberg, Strindheim. Scoret det ene da de vant 3-0 over Kolstad. Kosberg har tatt turen fra blink for å sikre at 2. divisjonslaget blir solid, og nå blir det faktisk 2. div.

Spiss: Mushaga Bakenga, Stabæk. To «gåller» mot HamKam. Wangberg også tilbake i laget. Og den jobben Mush gjør for å få vekk svineriet med rasisme – forbilledlig.

Venstrekant: Ronja Torsdatter Ingvaldsen, Steinkjer. Dobbelscoring da Utleira ble slått 6-2. Nå oser det av seriemesterskap for Ole Selnæs-pappa i 3. div, og da venter oppryksvkalik mot beste lag i Møre.

Aksel Murvold

Rykket opp i klubbens første sesong

Kompisene Raymond Grytbakk Korsnes (t.v.) og Simen Strugstad startet opp klubben tidligere i år. Onsdag var opprykket i boks. Foto: Privat

Opprykket til 5. divisjon ble et faktum for Lade Ballklubb onsdag kveld. Det ble klart etter en overbevisende 10-2-seier mot Rissa.

Dermed har klubben, som i år spilte sin første sesong, rykket opp på første forsøk.

- Det var deilig å sikre opprykket, erkjenner Simen Strugstad.

Det var nettopp Strugstad som startet opp klubben i tospann med Raymond Grytbakk Korsnes i forkant av årets sesong.

- Det har fungert veldig godt dette året. Gruppa har levert knallbra på banen, og med den sosiale gjengen vi er har det blitt et veldig bra år.

- Skal ikke ned igjen

Lade Ballkubb har vunnet 15 av 16 seriekamper den sesongen, og har fortsatt to kamper igjen.

Strugstad ønsker ikke å si om målsettingene for det kommende året i 5. divisjon, foruten om én ting:

- Vi skal i hvert fall ikke rykke ned igjen.

- Hvordan har dere klart å rykke rett opp som nyoppstartet klubb?

- Det er en gjeng hvor mange spillere har vært på høyere nivå tidligere, og det er spillere som er vant til å kreve litt av hverandre. Når vi har mange spillere av den typen pluss en god trivsel, får vi en veldig god «drive».

Aksel Murvold

Sikret opprykket: - Befriende og utrolig deilig

Per Morten Rinnan har ledet Strindheim til opprykk i sin første sesong som trener for klubben. Foto: Christine Schefte

Søndag kunne Strindheim TF omsider juble for opprykk til 2. divisjon. Det ble klart da nærmeste utfordrer, Rana, tapte 2-3 borte mot Tiller.

Strindheim-trener Per Morten Rinnan var til stede på kampen da byrivalen strakte ut en hjelpende hånd.

- Opprykket kjennes veldig ferskt ut akkurat nå. Det er en befriende og en utrolig deilig følelse. Jeg tror jeg trenger kvelden på å fordøye det litt.

Det sier Rinnan på telefon fra bilen på vei hjem fra Tiller.

- Jeg må si det var spesielt å være der. Samtidig har jeg hatt den følelsen av at vi kom til å landet dette i løpet av de fire siste kampene uansett.

Skulle helst avgjort selv

Selv vant de blågule 3-0 mot Kolstad lørdag ettermiddag, og i neste kamp skal de møte Rana. Egentlig kunne Rinnan tenkt seg å avgjort i opprykket i den kampen.

- Helt ærlig så skulle vi helst avgjort det i en kamp vi selv spilte, men det er godt at vi har nådd målet vi har sett i det fjerne.

Ifølge treneren blir det en meget behersket feiring søndag kveld.

- For min del blir det nok ganske rolig, jeg skal inn og ringe fruen på facetime nå. Men det var en del spillere fra oss på kampen, de har vel planer videre utover kvelden.

- Tenke prestasjon

Før sesongen hadde Strindheim-sjefen sett for seg å kjempe i toppen av avdelinga.

- Det jeg ikke hadde sett for meg var at brikkene skulle falle på plass såpass tidlig som de gjorde. Det er jeg egentlig overrasket over. Gutta har virkelig vær tro mot det vi har ønsket å få til, slår Rinnan fast.

Med opprykket i boks blir de fire siste kampene i 3. divisjon blir en eneste lang parademarsj for trondheimslaget.

- Nå kan vi senke skuldrene og fokusere på prestasjonen i de siste kampene.

Aksel Murvold

Til NM-semifinale etter sent overtidsdrama

Etter søndagens NM-triumf kunne malvikingene juble. Foto: Malvik IL fotball

En sen overtidsscoring gjorde at Malvik J16 kunne juble for avansement til semifinale i NM.

- Det er ekstremt artig. Vi synes det er en stor prestasjon at vi har kommet oss så langt, sier hovedtrener Håkon Schwabe.

Det avgjørende 3-2-målet mot Grand/Bodø-kom fem minutter inn overtiden i søndagens kvartfinale i nord. På stillingen 2-2 tok Malvik-spiller Jenny Kolnes ansvar og headet inn 3-2 på en corner.

- Stemningen var veldig god akkurat da. Det var vel det siste som skjedde, kampen ble blåst av kun ti sekunder senere.

De to første målene til Malvik var det Anine Kolnes og Julie Schwabe som sto for.

- Spilt sammen siden førsteklasse

Schwabe forklarer store deler av Malvik-laget består av lokale spillere.

- Vi møter akademilag og samlingslag, mens det vi stiller med er en kjerne bestående av malvikinger som har spilt sammen siden førsteklasse. Det veldig sterkt og morsomt, mener treneren

Videre sier han at de aldri hadde noen klare mål eller forventningen om å nå såpass langt i NM. I tidligere runder har de også slått Molde og Strindheim.

Håper på hjemmekamp

I semifinalen kan Malvik møte Bryne, Kolbotn eller Stabæk. Akkurat hvem det blir, er ikke så nøye ifølge treneren.

- Motstanden blir knalltøff uansett. Selv om det var artig å reise på tur til Bodø nå er det mer viktig å få en hjemmekamp. Da kan folk komme og se kampen, i tillegg til at vi kanskje er litt sterkere på hjemmebane.

Semifinalene spilles 28/29. oktober.

Aksel Murvold

Én uke etter overgangen ble Johann (23) avgjørende: - Jeg var nesten litt sjokkert

Slik poserte Johann Hoseth Kosberg da han forrige uke ble meldt klart for Strindheim TF.

Forrige lørdag meldte Johann Hoseth Kosberg overgang fra Stjørdals-Blink til Strindheim. En uke senere scoret han det viktige 1-0-målet da serielederen slo Steinkjer 2-0 på bortebane i 3. divisjon.

- Det var utrolig deilig å starte på denne måten. Nå er jeg på en måte i gang, sier Kosberg.

23-åringens debutscoring kom i det 55. minutt, etter at Strindheim lenge hadde stanget mot en lav Steinkjer-blokk.

- Jeg tror nok alle synes det satt lengere inn enn det skulle. Vi møter et lag vi bør slå, så det var litt lettelse når det første målet kom.

Det var Mats Lervik som scoret det andre for Strindheim etter 72 spilte minutter.

Overrasket over å starte

Kosberg startet karrieren i Malvik, men har vært innom både Rosenborg, Ranheim, Ull/Kisa - i tillegg til Stjørdals-Blink. Valget om å melde gå til Strindheim handlet om flere ting.

- Det ble litt lite tillit i Blink på slutten og jeg var ikke helt inne i varmen der. Når Strindheim har levert som de har gjort, og kanskje ser ut til å spille i 2. divisjon neste år, fristet det mer å spille for en klubb i Trondheim. Da var det like greit å bare gjøre det nå.

- Var det gitt at du skulle starte allerede en uke etter overgangen?

- Nei, absolutt ikke. Jeg var nesten litt sjokkert selv. Det er nesten 30 spiller på trening, så je var usikker på om jeg i det hele tatt skulle være med i troppen. Å få tillit fra start betyr i hvert fall at man har gjort noe rett på trening.

- Store muligheter

For Strindheim betyr seieren at ledelsen på topp er opp i tolv poeng, riktignok før de nærmeste konkurrentene har spilt denne runden. Men med seks serierunder igjen ser det uansett svært lovende for et opprykk til 2. divisjon.

- Det er ingenting som er i boks ennå, men det bør være store muligheter for et opprykk. Jeg føler meg sikker på at vi skal få til en god avslutning på sesongen, mener Kosberg.

Situasjonen er derimot en helt annen for Steinkjer. Den gamle fotballstorheten har slitt i årets 3. divisjon og er foreløpig under nedrykksstreken. Det er likevel tett i bunn, noe som gjør at én seier kan ta dem opp på trygg grunn igjen.

Aksel Murvold

Ukas lag: Hommelvikingen storspilte for landslaget

Ukas lag stilles denne gangen opp i 4-2-3-1.

Ukas lag er tatt ut av journalist Ole Sagbakken i forbindelse med podkasten Rasmus & Saga. Spillere fra og i Trøndelag kan få plass på ukas lag.

Ukas formasjon: 4-2-3-1

Keeper: Kristoffer Forfod Gjessing, Åfjord. Var som en ung, vårkåt katt i buret da Åfjord slo suveren serieleder Vinne i 5. div. Svært viktig seier i bunnstriden, mens Vinne fikk Tangmoen i nakken.

Høyreback: Sivert Risan, Strindheim. Ekte Strindheim-gutt, som nå er i ferd med å få en ordentlig opptur med moderklubben: 1-0 over Orkla, og leder 3. divisjon med ni poeng sju kamper før slutt.

Stopper: Anders Børset, Norge U17: Midtstopper på Norge-laget som sterkt slo Belgia G17-landslaget. Hvem er Børset? Hommelvikingen som gikk via Trygg/Lade, Molde og til Wolfsburg. Et stort stoppertalent.

Stopper: Sander Phillips, Tynset. Omskolert stopper var sentral da Alvdal ble slått 2-1 nå i helga. Det lever i 4. Divisjon!

Venstreback: Nora Nes, Vestbyen. Sterk borteseier over Utleira, hvor Nes scoret. Har gått via Sunndal og Kattem, ikke ulikt en ballon d’or-nominert landslagsspiller ved navn Guro Reiten.

Sentral: Selma Sol Magnusdottir, RBK. Hadde både mål og assist da RBK vant 2-0 mot Lyn. Kontrakten er på vei ut, hva gjør RBK med det?

Sentral: Andre Ekseth, Vuku. To mål mot Heimdal i 4. div. 3-2-seier, og Vuku henger med i toppen.

Offensiv midtbane: Lovise Ramvik Berg, Orkla. Kaptein, fus i alt, sjef på og av banen - og to «gåller» da Nardo ble slått i 4. div. Tidligere Kil/Hemne-spiller Berg, som meldte overgang til rival Orkla for en stund tilbake.

Høyrekant: Fredrik Dørrum Berg, RBK G16. Kom fra Ranheim og setter nå avtrykk på RBK. Spiller både G15 og G17, og to mål da RBK G16 tok seg til semifinale i NM etter seier over Grorud.

Spiss: Tim Ove Sundli, Inderøy. Tre mål, 7-0 over Spillum. Toppscorer med 18 mål i avdelinga i 6. div. Har vært i Inderøya hele livet, men et stort hull i fotball-CV’n mellom 2016 og 2023. Meget solid comeback.

Venstrekant: Erik Skeie, Rørvik. To svært viktige mål i 3-2-seieren over Stjørdals-Blink 2, og holder Rørvik inne i opprykkskampen i 4. divisjon.

Aksel Murvold

Fra Venezia til Stjørdal

Mikael Tørset Johnsen er tilbake i Trøndelag. Foto: blink-fotball.no

Mikael Tørset Johnsen (23) er klar for Stjørdals-Blink. Trondheimsgutten har skrevet under en amatørkontrakt, skriver klubben på sine hjemmesider.

Johnsen kommer fra den italienske Serie B-klubben Venezia FC.

- Jeg kjenner en god del av gutta her fra før og gleder meg til å ha det gøy med fotballen, sier han til klubben.

Videre erkjenner han at litt av målet med overgangen er å finne tilbake til fotballgleden.

- Jeg har nesten ikke spilt kamper på et år. Jeg har vært mye ute av tropp og ønsker å finne tilbake til lagfølelsen. Den vet jeg Stjørdal har.

Barndomsklubben hans er Tiller, men han har vært innom både Rosenborg og Feyenoord. I 2019 spilte han fem kamper for RBKs A-lag.

I Venezia var han lagkamerat med storebror Dennis Tørset Johnsen. Overgangen til Italia skjedde i februar 2022 og kontrakten strakk seg opprinnelig ut inneværende sesong, men i august ble kontrakt terminert.

Dermed går midtbanespilleren gratis til Blink i 2. divisjon, hvor han får draktnummer 10 på ryggen.

Aksel Murvold

Lekte seg til NM-semifinale: - Stort for en liten klubb

Tiller-jentene kunne juble etter avansementet torsdag kveld. Foto: Marius L. Larsen / Tiller IL

Tillers J19-lag valset over Steinker i torsdagens kvartfinale. Med 6-0 på Guldbergaunet er trondheimslaget for første gang i klubbens historie klare for semifinalen i J19-NM.

- Det var en artig kamp. Vi dominerte fra til slutt. Det er veldig artig å se hvor sterke dette laget kan være, sier trener Marius L. Larsen.

Drømmer om cupfest

Også i fjor hevdet det samme laget seg godt i NM. Da endte det med kvartfinale-tap mot Molde, som til slutt tok gullet.

Når semifinalene skal trekkes i år er Molde igjen en av motstanderne Tiller kan møte. Det er også Arna-Bjørnar, i tillegg til vinneren av LSK og Stabæk.

- Uansett hvilken motstander vi får blir det knalltøft. Det eneste vi håper på er at vi får en hjemmekamp. Det føler vi at vi fortjener etter bortekamper mot Tromsø og Steinkjer. Vi håper å lage litt folkefest på Tiller.

- Hadde du trodd at dere skulle komme helt til semifinalen?

- Etter å ha vært i kvartfinalen i fjor hadde vi alltid et lite håp. Vi vant jo Norway cup med nesten det samme laget i år, men NM er nok hakket større. Det er stort fort en liten klubb som Tiller å være blant landets fire beste, sier Larsen.

Nedsablingen i Steinkjer

Torsdagens maktdemonstrasjon startet da Synne Aunehaugen banket inn 1-0 fra 30 meter etter 15 spilte minutter.

Blåtrøyene fortsatte å styre spillet etter scoringen og fikk til slutt betalt. I løpet av de siste fem minuttene før pause sørget Emma Kalvøy Bye og Ida Sofie Bye-Andersen med hver sin scoring for at gjestene ledet 3-0 til pause.

Kalvøy Bye var på farten også etter sidebyttet. Byåsingen var iskald alene med keeper da hun satte sitt andre for kvelden. Elise Sæterbø fikk også være med på festen da hun hamret inn 5-0.

Og helt til slutt fikk midtbanetalentet Andrea Buberg æren av å sette inn 6-0 fra straffemerket.

Aksel Murvold

RBK-talent vender hjem: - Jeg ser på det som en ny mulighet

Ramy Labreche har denne sesongen spilt åtte kamper for RBK2, der syv av dem var som innbytter. Foto: rbk.no

Etter to år i Rosenborg returnerer Ramy Labreche til moderklubben Trygg/Lade. I RBK ble det totalt 13 kamper for andrelaget og 14 kamper for G19-laget.

Labreche legger ikke skjul på at manglende spilletid er en av grunnene til valget han nå har tatt.

- Jeg ser på dette som en ny mulighet til å vise meg fram. Jeg får en sjanse til å komme tilbake til hvordan jeg var før Rosenborg, sier 18-åringen.

I Trygg/Lade får han tidligere RBK-spiller Jon Olav Hjelde som trener.

Rett inn i opprykkskamp

Labreche forklarer selv at han trives best i kantrolle, som en bidragsyter til både scoringer og målgivende.

Når Lade-gutten nå vender hjem går han en spennende høst i møte. Trygg/Lade topper 4. divisjon, men har konkurrentene hakk i hæl. Rørvik har like mange poeng, mens Ranheim TF2 er kun ett poeng bak.

- Jeg tror det blir en bra høst. Trygg/Lade har et sterkt lag nå og jeg skal gjøre mitt beste for å bidra.

Neste kamp for serielederen er mot Nidelv lørdag 9. september. Allerede da kan Labreche gjøre comeback i barndomsklubben.

Aksel Murvold

Ukas lag: Ryktene sier at for mange karbonader førte til ufrivillig pause

Ukas lag stilles denne gangen opp i 4-3-3.

Ukas lag er tatt ut av journalist Ole Sagbakken i forbindelse med podkasten Rasmus & Saga. Spillere fra og i Trøndelag kan få plass på ukas lag.

Ukas formasjon: 4-3-3

Keeper: Magnus Tyldum, Snåsa. 6. div. Slo langt bedre plasserte Namdalseid 1-0 i 6. divisjon. Å holde nullen i 6 div. er sterkt, da det pleier å koke foran målene. Og Tyldum må da være i slekt med skiskytterlegende Jon Åge?

Høyreback: Julian Moen Rygh, Tygg/Lade. Sideback her, men midtbane og kaptein for Trygg/Lade i storkampen mot Ranheim 2. Måtte forlate banen for en dopause midt i kampen. Ryktene sier han spiste for mange karbonader før start.

Stopper: Mats Greve Arntsen, Dolmøy. Muligens er han høyreback, men stopper her. Scoret da Dolmøy sa farvel til nedrykksstriden i 5. div etter seier over Trygg/Lade 2. Viktige tre poeng.

Stopper: Torstein Heggem, Rindal. Det Rindal driver med nå er imponerende. De møtte nok et svært ungt Tiller 2, men nå styrer Rindal mot 4. div.

Venstreback: Martin Fjeldvær, Vanvik. Etter en elendig vår har de våknet, Petter Rasmus’ menn. Fjeldvær er midtbanespiller, men ble testet som venstreback i KIL/Hemne i sin tid, så blir det her. Slo Nessegutten 4-0 - to «gåller» av Fjeldvær.

Indreløper: Oscar Immerstein. Trønder/Lyn. Opprinnelig fra Odd, men vært i Trønder/Lyn i to år. Var avgjørende da 3. div-laget sterkt slo Glimt 2 borte. To mål i 2-1-seieren, og nå har de gule og svarte fra Gauldal fire poengs klaring ned på tabellen.

Sentral: Sara Bjørgum Andersen, Strindheim. Det tetter seg til i den «ekte trønderdivisjonen» på kvinnesida. Andersen fikk én a-kamp for RBK i 2021, har trappet ned, men ikke mer enn at hun leverte et rolig hattrick da Strindheim vant 8-2 over Levanger.

Indreløper: Vilde Grøseth, RBK Kvinner. 18-åring fra talentfabrikken på Tiller. Kom inn mot Arna Bjørnar sist helg – og scora. Viktig med nye, «lokale pokaler»!

Høyrekant: Robert Myrvang Gates, Vinne. Toppscorer i 5. div-avdelingen med 17 mål på 14 kamper. To nye nå sist, da Vinne levde opp til navnet sitt. Styrer mot opprykk.

Spiss: Torbjørn Trøen, Melhus. Cuphelt Trøen fra i vår var sentral da Melhus snudde 0-2 til 3-2 i 4. div. Trøen sentral - og det gjør litt vondt for redaksjonen å si at Melhus har initiativet i avdelingen – foran Tynset.

Venstrekant: Erik Tønne, Ranheim. Av og til er de gamle fortsatt eldst. Kanskje følte han seg truet av Ranheims fornying. Og selv om han har ment det selv, vi visste ikke vi at han hadde frispark i krysset fra 30 meter på repertoaret. Men det har Tønne!

Trener: Orklas Arnstein Røen og John Pelu i team. Han måtte tåle spørsmål som RBK-trener, Røen. Nå har Orkla 4-1-1 etter at han ble med i teamet der, og vipps, det som så helt sjanseløst ut er nå over streken. Seier over Kolstad i helga.

Hederlig omtale: Vegard Erlien, Tromsø. Startet ikke kampen, men byåsingen laget likevel kvalm for RBK i nord. Iskald avslutning da han punkterte kampen.

Aksel Murvold

Henter RBK-spiller: - Vil gå rett inn på laget

Elias Sjøli har denne sesongen spilt ti kamper for RBK2 i 3. divisjon. Foto: RBK.NO

Midtbanespilleren Elias Sjøli har terminert kontrakten med Rosenborg og er klar for Ørland BK.

Der skal 19-åringen bidra i en intens nedrykksstrid i 4. divisjon.

- For vår del er dette en kjempesignering. Når man ser på vår situasjon og hvor han kommer fra, så er det ingen tvil om at han vil gå rett inn på laget. Han kan bekle alle roller på midtbanen, sier Ørland-trener Tommy Værnes.

Sjøli har tidligere spilt for Fosen og Ranheim.

Tok selv kontakt

Treneren forklarer at det var Sjøli selv som tok kontakt angående en overgang til Ørland.

- Han er ferdig på videregående og har flyttet tilbake til Fosen. I 3. divisjon med Rosenborg har det også etter hvert blitt litt mindre spilletid. Derfor var det flere grunner som gjorde at det passet fint å komme hit.

Må klatre

Denne høsten kjemper Ørland for å overleve i 4. divisjons avdeling 2. Med syv kamper igjen å spille er Ørland nest sist på tabellen. Opp til nærmeste lag over streken er det syv poeng.

- Det er ingen tvil om at det blir tøft å berge plassen. Vi er nødt til å ta minst syv poeng mer enn lagene som er foran oss, men det tror jeg også vi kan klare. Vi har flere gode hjemmekamper i vente, så det er litt opp til oss selv, mener Værnes.

Ørland-trener Tommy Værnes. Foto: Aksel Murvold
Aksel Murvold

Tidligere Obos-spiller til bydelsklubb

Henrik Åsali Hanssen er klar for spill i Nardo-drakt.

Den tidligere Tromsø- og Tromsdalen-spilleren Henrik Åsali Hanssen er klar for 3. divisjonsklubben Nardo. Fra tiden i Tromsdalen har midtstopperen blant annet fått med seg syv kamper i Obos-ligaen.

23-åringen har også seks kamper for aldersbestemte landslag.

- Jeg vil absolutt si at Henrik er en forsterkning. Han er i sin beste alder og har mange gode år foran seg. Han har bra erfaring fra tidligere og er en god spiller, det er det ingen som helst tvil om.

Det sier hovedtrener i Nardo, Morten Strand, om nyervervelsen. Videre forklarer han at Hanssen har flyttet til byen for å studere.

Åsali Hanssen debuterte for Nardo da andrelaget vant 5-4 mot Alvdal i 4. divisjon mandag kveld.

Forsterket med duo

Nardo har også signert to andre tilflyttere i løpet av august måned. Både Filip Frostrud Larsen (fra Rælingen) og Max Nygaard Malheiro Garcia (fra Steinkjer) er klare for spill på Nissekollen.

- Det er to spillere som har vist seg bra på trening. De har kommet inn nå og skal konkurrere om en plass på laget.

Larsen er en type som kan spille både indreløper, sentral og midtstopper. Mens Garcia har stort sett spilt venstreback.

Anser opprykkskampen som død

I skrivende stund er Nardo på andreplass i avdelingen, med ni poeng opp til serieleder Strindheim. Med en såpass stor luke og x kamper igjen å spille, anser ikke lenger trener Strand det som noen opprykkskamp.

- Vi må bare ha fokus på det vi kan gjøre noe med. Det er ingenting vi kan gjøre med resultatene til Strindheim, sier Strand.

Nardos neste kamp er mot Byåsen lørdag 9. september.

Aksel Murvold

Forsterker før tittelkampen: - Ingen krise hvis vi ikke klarer det

Ingrid Bårdseth (t.v.), Maria Sætren, Madelen Smith og Mille Leer Sandstad er alle ferske forsterkninger for Malvik. Foto: Malvik fotball

Malviks damelag har forsterket med fem nye navn før den meget spennende tittelkampen i 3. divisjon. Der er det i skrivende stund Steinkjer som leder, men både Utleira og Malvik følger tett bak.

De nye navnene i Malvik-troppen er:

  • Ingrid Bårseth fra Fart

  • Maria Hovlid Sætren fra Herd

  • Sunniva Hakestad Einarsen fra Haugesund

  • Madelen Smith fra Lørenskog

  • Mille Leer Sandstad fra Kongsvinger

- Alle er studenter i byen, men jeg har fulgt de over tid. Vi har et mål om å ha dobbel dekning i alle posisjoner, og alle disse er solide forsterkninger som skal slåss om en plass i startelleveren, sier hovedtrener Robert Hundstad.

Fikser transport

Et hardsatsende Malvik har som mål å kjempe i toppen denne sesongen.

- Vi har lyst til å vinne avdelingen i år, men det ikke krise hvis vi ikke rykker opp. Vi skal i hvert fall prøve så godt vi kan.

- Hvordan klarer dere få fem studenter til å velge Malvik som klubb?

- Det er ingen som får betalt av klubben, men vi hjelper dem med transport til trening. Spillerne disponerer en bil som de samkjører med. I tillegg har vi et godt tilbud her, med et ordentlig opplegg. Abrahallen også gir fantastiske treningsforhold gjennom hele vinteren.

Tapte dyrebare poeng

I forrige serierunde tapte Malvik 2-5 mot Steinkjer, som dermed tok over tabelltoppen. Ifølge Hundstad var det likevel en kamp som svingte begge veier.

- Det var dyrebare poeng med tanke på opprykket. Vi dro dit med et mål om å ta minimum ett poeng, men Steinkjer er et bra lag. Kampen levde helt til 88 minutter var spilt, forklarer han.

Den tidligere KIL/Hemne-treneren føler seg ganske sikker på at tittelkampen i 3. divisjon vil leve helt inn. Han anser Steinkjer som små favoritter, men tror uansett det kan stå mellom Malvik og Utleira som møtes i siste serierunde.

Robert Hundstad er hovedtrener for Malvik kvinner. Foto: Malvik fotball
Aksel Murvold

Ukas lag: Mens lillebror vant på Lerkendal, herjet han i ny klubb

Ukas lag stilles denne gangen opp i 4-3-3.

Ukas lag er tatt ut av journalist Ole Sagbakken i forbindelse med podkasten Rasmus & Saga. Spillere fra og i Trøndelag kan få plass på ukas lag.

Ukas formasjon: 4-3-3

Keeper: Rasmus Sandberg, Stjørdals-Blink. Holdt nullen mot Gjøvik/Lyn og har nå vunnet to på rad igjen. Kapteinen ser ut til å berge Blink-skuta fra å gå ned.

Høyreback: Serine Haga, RBK2. Inderøyingen var god da RBK2 kvinner slo Amazon Grimstad sterkt i 2. div i helga.

Stopper: Sebastian Schwabe, Trygg/Lade.

Bidro til å holde nullen i 2-0-seieren borte mot Namsos. Nå har 4. divisjonslaget tatt over føringen i 4. divisjon.

Stopper: Eivor Grindeland, KIL/Hemne. Nå er de jaggu så godt som sikra opprykkskvalik igjen. 1-0 over Grei i helga, og Grindeland solid i midtforsvaret. Kommer opprinnelig fra Freidig.

Venstreback: Jonas Nilsen Pereira, Levanger. Storebroren til RBK-spiller Adrian Pereira scoret da Levanger slo Bærum 6-2 borte. LFK har dermed 11 poengs forsprang i 2. div og styrer stadig mot 1. divisjon.

Indreløper: Elias Tøndel, Malvik/Hommelvik. Satte kaffen i vrangstrupen til opprykksjagende Rindal med to mål i 3-1-seieren på «Fort» Rinnvollen gras.

Sentral: Arne Olav Haugan, Leksdal. Vant over topplaget Innherred i 5. div. Sterk 5-2-seier der Haugen scoret det ene.

Indreløper: Peder Hektoen, Tynset. Fire «gåller» da Tynset slo Orkla 2 11-0 i 4. div. Jakter opprykk, i kamp mot Melhus.

Høyrekant: Mathias Sørkilflå, Steinkjer. Vært i RBK-systemet tidligere, og scora i helga da Steinkjer tok en livsviktig seier i bunnstriden borte mot Tiller i 3. divisjon.

Spiss: Rasmus Wiedesheim-Paul, RBK. Opp som «fugl føniks». Både svensken har fått litt kritikk og de som hentet ham til RBK har fått litt kritikk. Da fortjener spissen en blomst når han leverer scoring og målgivende på Lerkendal.

Venstrekant: Amanda Østvik, Steinkjer. Scoret hattrick i toppkampen i 3. divisjon. Gultrøyene vant 5-2 mot Malvik og topper tabellen i en svært tett tittelkamp.

Aksel Murvold

RBK-stjernens bror med comeback i Trondheim

De tre siste sesongene har Lars Ciljan Skjelbred spilt for Stavanger IF i 4. divisjon. Foto: SIF Fotball

Etter ni år som student og lærer i Stavanger har Lars Ciljan Skjelbred (32) flyttet tilbake til Trondheim. Det betyr også at han vender tilbake til moderklubben Trygg/Lade.

- Jeg tenkte jeg måtte gjøre sirkelen komplett, sier Skjelbred.

Han er lillebror til den mer kjente Per Ciljan Skjelbred.

Sender stikk til broren

Comebacket i Trygg/Lade-drakt har allerede blitt et faktum, da han spilte mot Tiller 2 med andrelaget for en ukes tid siden. Men Skjelbred er med i A-lagstroppen til et opprykksjagende lag i toppen av 4. divisjon.

- Jeg er en helt gjennomsnittlig god 4. divisjonsspiller, svarer han på spørsmål om egne fotballferdigheter.

Videre forklarer 32-åringen at det er i forsvarsrekka han hører hjemme.

- Ligner du på din bror på fotballen?

- Nei. Jeg er mer atletisk, ler han – og legger til:

- Jeg har blitt litt for tung i steget, men henger greit med til å være ti kilo for tung og ti år for gammel.

Blir ikke med til 3. div

Mandag 4 . september møtes Trygg/Lade og Ranheim TF2 i en uhyre viktig kamp i oppryksracet, der vinneren får overtaket.

- Det er utrolig spennende at Trygg/Lade er med i opprykkskampen til 3. divisjon, og det hadde vært morsomt med opprykk. Men jeg har såpass selvinnsikt til å si at om det blir opprykk, så må jeg legge inn årene.

Skulle opprykket bli et faktum varsler Skjelbred at det er mer sannsynlig å se han i 5. divisjon med andrelaget neste sesong.

Aksel Murvold

Seiret med landslaget: - Ikke mange hadde sett for seg dette

Andrea Buberg (f.v.), Hedda Krogstad-Lium og Hanna Krog var med på å sikre troféet for Norge. Foto: Privat

Tre trøndere var med da Norges J16-landslag gikk til topps i åpent nordisk mesterskap. Det gjorde de etter å ha vunnet mot Finland, England og Nederland, sistnevnte ble slått 2-1 i onsdagens finale.

- Det endte på beste mulig måte. Det kunne jo faktisk ikke blitt bedre, sier en blid Hedda Krogstad Lium.

Sammen med Hanna Krog og Andrea Buberg utgjorde hun trøndertrioen som var med på å sikre norsk seier i svenske Sundsvall.

- Vi fokuserer ikke veldig mye på resultat, så det var nok ikke mange som hadde sett for seg å vinne. Det er imponerende at vi klarte det, sier Rosenborg-spilleren.

Gode tilbakemeldinger

Midtbanespiller Lium startet både mot England og Nederland.

- Å spille landskamper er alltid gøy, man føler litt at man spiller for Norge. Spesielt gøy var det å vinne mot England og Nederland, som er store fotballnasjoner.

16-åringen fra Melhus sier seg også fornøyd med egen innsats i turneringen.

- Jeg følte jeg klarte å bidra, så ingenting er bedre enn det. Jeg har fått gode tilbakemeldinger, forteller hun.

Trøndertungt mot England

I semifinalen mot England startet alle de tre trønderne for Norge. Krog som keeper, mens Lium og Buberg var midtbanespillere.

- At alle tre får starte i en slik kamp synes jeg er stort. Jeg setter pris på å ha dem der og vi kjenner hverandre godt fra før.

Krog er lagvenninne med Krogstad-Lium på RBKs u20-lag. Buberg spiller for Tillers seniorlag, men også hun trener ukentlig med Rosenborg.

For Kogstad-Lium er Dana cup med RBKs u19-lag neste stopp på fotballkalenderen. Med flagget på brystet venter trolig nye kamper i Sverige i slutten av august.