Seks minutter før slutt satte Deshorn Brown pannebrasken til og ga VIF-trener Kjetil Rekdal et lite pusterom etter mange svake kamper den siste tiden. Langt på overtiden satte Simen Juklerød inn 3-1-målet for klubben som har opplevd mye turbulens de siste dagene.

Vålerenga tok også ledelsen i kampen og hadde god kontroll før pause etter at den innleide Juventus-spilleren Vajebah Sakor gjorde 1-0 etter 20 minutters spill. Unggutten fikk sto nokså alene omtrent på 16-metersstreken, og han sendte ballen lavt og velrettet i mål med venstrebeinet.

Bra for selvtilliten

Vidars Sigve Kleppa Christensen skapte spenning og ny nerve da han utlignet til 1-1 bare 11 minutter ut i 2. omgang. 25-åringen vippet ballen over VIF-keeper Aslak Falch fra rundt 20 meter. Svake 1496 tilskuere så kampen i solskinnet på Ullevaal stadion.

Vidar, som er poenget bak Vålerengas 2.-lag i sin 2.-divisjonsavdeling, hadde sine muligheter til å utligne, men holdt ikke helt inn.

– Spillemessig og sjansemessig er det ikke tvil om at det beste laget vant. Det gjør noe med en gruppe å vinne fotballkamper, sa VIF-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

– Nå må vi begynne å ta poeng i serien. Det blir en viktig kamp mot Aalesund til helgen, sa Rekdal.

Straffedrama i Bodø

2-2 etter 90 minutter og 3-3 etter ekstraomganger gjorde at det måtte straffespark til for å skille Bodø/Glimt og Haugesund på Aspmyra. Først på den 16. straffen kom den avgjørende bommen, og synderen var Haugesunds Sverre Bjørkkjær. Dermed gikk de gule fra Bodø videre med 7-6. Glimts Trond Olsen og Haugesunds Sondre Tronstad bommet også på hver sin.

Også Tromsø slo ut en eliteserierival. Thomas Lehne Olsen sørget for Tromsøs avgjørende 3-2-scoring 12 minutter ut i 1. ekstraomgang mot Odd. Tromsø ledet 1-0 etter mål av Sofien Moussa, men to scoringer av Bentley snudde til Odds fordel før pause. Runar Espejord scoret Tromsøs 2-2-mål.

Pedersen sendte Godset videre

Sarpsborg er også videre etter en enkel 3-0-seier over 2.-divisjonsklubben Stjørdals-Blink. Tor Øyvind Hovda gjorde 1-0 etter 12 minutter, mens Jonas Lindberg doblet 26 minutter ut i 2. omgang. Amani Mbedule satte inn 3-0 elleve minutter før full tid.

Marcus Pedersens hodescoring før pause var nok da Strømsgodset slo Stabæk 1-0 og avanserte til kvartfinalen. Lars-Christopher Vilsvik hadde pasningen som sørget for målet.

Scoring på overtid av Geir Ludvig Fevang sendte Sandefjord til kvartfinalen med 2-1 mot 1.-divisjonskollega Sandnes Ulf.

1.-divisjonsklubben Kongsvinger er også i kvartfinalen etter en knepen 1-0-seier over 2.-divisjonsklubben Brattvåg fra Sunnmøre. Kjenningen Adam Güven ble matchvinner etter 72 spilte minutter.