Tromsø — Odd 2-2

Manuset har man sett noen ganger tidligere denne sesongen. To ganger tok "Gutan" ledelsen. To ganger glapp den. Og den siste avgjørende utligningen kom på etter en dødball som gikk rett i mål.

Dermed står "Gutan" med fem poeng etter ti serierunder. Aldri før har klubben hatt så få poeng etter ti runder på øverste nivå.

— Jeg føler vi er snytt for to poeng. Jeg synes spillerne gjør en heroisk innsats ute på banen, kommenterte TIL-trener Steinar Nilsen etter kampen.

- Dere står med fem poeng etter ti kamper, og møter Rosenborg borte i neste kamp. Hvor prekær er situasjonen?

— Vi må bare glede oss til neste fotballkamp. Ingen lag har spilt oss av banen i det hele tatt, svarer Nilsen.

- Steg i riktig retning

TILs kapteinteam så heller ingen grunn til å deppe etter en ny hjemmekamp uten full pott.

— Jeg sitter ikke som noen spesielt skuffet man etter kampen. Vi spiller en veldig god kamp. Vi skulle gjerne hatt tre poeng, men det kjennes faktisk godt med ett poeng også, sier kaptein Simen Wangberg.

— Poengmessig er det ikke ideelt, vedgir visekaptein Remi Johansen.

— Men jeg velger å se på prestasjonene nå. Det defensive satt mot et Odd-lag som kan få det til offensivt, og som tok bronse i fjor. Så vet jeg at vi skal ta flere poeng etterhvert, legger 24-åringen selvsikkert til.

Han må stå over neste kamp borte mot Rosenborg med tre gule kort.

— Ingenting å si på det når jeg har pådratt meg tre kort, men surt. Jeg få bidra på trening til å gjøre guttene som skal gjøre en jobb der maksimalt forberedt, sier Johansen.

- Ingen tabbe

At Odds utligning til 2-2 kom direkte fra hjørnespark føyer seg inn i rekken med spesielle baklengsmål for TIL denne sesongen.

Tidligere har Steinar Nilsen vært klar på sin irritasjon over de mange dødballmålene. Om Odd-scoringen i dag, sier han:

— Dødballmål er en del av gamet. Det er en veldig presist slått corner, og jeg kan ikke legge meg opp i detaljer, sier TIL-treneren.

Pål Vestly Heigre, som gjorde sin eliteseriedebut fra start for TIL, etter innhopp mot både Start og Bodø/Glimt, føler ikke selv heller at baklengsmålet var noen tabbe.

— Det er corner som gått rett over hodet på Simen, og så går den vel i mål via hanskene mine. Jeg føler ikke det er noen tabbe, sier Heigre.

Labert oppmøte

Så kan man spørre seg hvor opptatt tromsøfolk er av "Gutans" kamp for å overleve i toppdivisjonen. 3.518 mennesker møtte opp for å se TIL-Odd, tross at alle medlemmer av idrettslag i byen (25.000 - cirka en tredjedel av byens befolkning) var invitert gratis på kamp.

— Vi må være glad for de som kommer. Vi må ikke bruke energi på det som ikke skjer. De som kommer setter vi veldig pris på, sier TIL-direktør Ulf Johansen.