• Se skandalescenene i Twitter/X-innlegget lenger ned i saken.

Da sluttsignalet gikk i kampen mellom Ankaragücü og Rizespor i den tyrkiske hovedstaden stormet hjemmelagets klubbpresident, Faruk Koca, ut på gressmatten og klinte til kampens dommer Halil Umut Meler.

Dommeren, som blant annet dømte Europa League sesongen 2017/18, falt om og ble liggende.

I en video av hendelsen kan man også se at dommeren får gjentatte spark mot ansiktet og kroppen mens han ligger nede.

Sikkerhetspersonell måtte gripe inn og Meler ble fraktet ut av banen med et kraftig forslått og blått øye. Han ble siden sendt til sykehus i ambulanse.

Tyrkias presidenten Recep Tayyip Erdogan fordømmer hendelsen i et innlegg på Instagram:

«Jeg fordømmer angrepet på dommer Halil Umut Meler etter Ankaragücü-Rizespor-kampen i kveld, og jeg ønsker ham en rask bedring. Sport betyr fred og brorskap. Sport er uforenlig med vold. Vi vil aldri tillate det. Vold skal aldri finne sted i tyrkisk idrett, skriver presidenten.

FORDØMMER: Tyrkias President Recep Tayyip Erdogan reagerer sterkt etter angrepet på dommer Umut Meler.s Foto: Michael Varaklas / AP / NTB

– Dette avskyelige angrepet var ikke bare mot Halil Umut Meler, men mot hele den tyrkiske fotballen, sier det tyrkiske fotballforbundet i en uttalelse etter hendelsen gjengitt av nyhetsbyrået AFP.

Forbundet har satt i gang en etterforskning av hendelsen og satt alle landets ligaer på vent på ubestemt tid, melder NTB.

– Den ansvarlige klubben, klubbpresidenten, trenerne og alle de kriminelle som angrep Meler, vil bli straffet på strengeste vis, fortsetter forbundet.

Flere Tyrkiske klubber i Süper League har vist sin støtte til dommeren i etterkant av hendelsen. Én av de største klubbene, Galatasaray, har publisert et innlegg på Twitter/X:

«Vi er ubeskrivelig lei oss over hendelsene som fant sted rett etter Rizespor-kampen. Vi ønsker hele dommermiljøet vel, spesielt Halil Umut Meler, og vi fordømmer de ansvarlige for denne hendelsen på det sterkeste», skriver klubben.

Klubben skriver også at det må tas grep for å løse problemer som dette i fotballen.

Det tyrkiske forbundet har besluttet å holde et ekstraordinært møte etter hendelsen. Det skriver den tyrkiske storavisen Hürriyet.

Samme avis skriver også at Ankaragücü-klubbpresidenten også er på sykehus og at han vil bli arrestert etter undersøkelser.

Det er ennå ikke kommet frem hvorfor hendelsen oppstod.

Sluttsignalet gikk rett etter at bortelaget utlignet på overtid og kampen endte 1–1.