Avaldsnes sin 2–0-seier i Tromsø for fire dager siden gjorde dem til store favoritter i viktige kampen om spill i neste års Toppserie.

For andre år på rad klarte Avaldsnes å holde plassen etter kvalifiseringsspill.

– Jeg er stolt over jobben som er lagt ned av spillere og trenerteam. Det har vært en vanskelig sesong på og utenfor banen. Nå kan vi slappe av og feire litt, sier Avaldsnes-trener John Arne Riise til l TV 2.

– Det var en dårlig kamp fra vår side. I dag var Tromsø veldig på og gjorde det vanskelig for oss. Det smaker ekstra godt da, sier Riise videre til kanalen.

Det startet på verst tenkelig vis for hjemmelaget. Allerede etter snaue 20 minutter tok bortelaget ledelsen. Sofie Tunes pirket ballen inn fra kloss hold.

Så viste Ida Natvik seg frem fra sin beste side. Omtrent rett fra avspark så dro spissen seg fremover, og fra 25 meter banket Natvik ballen i krysset.

Ina Birkelund skapte spenning igjen i oppgjøret med scoring igjen rett før halvtimen spilt.

TO ÅR PÅ RAD: Dette er andre år på rad Avaldsnes holder plassen etter spill i playoff. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

I den andre omgangen fortsatte bortelaget å presse Riises lag. Nærmest var TIL 2020 med et skudd i stolpen fra 14 meter.

På overtid fikk Veronica Sæthre nok en gigantisk mulighet men avslutningen gikk rett på keeper fra seks meter.

Men Avaldsnes holdt unna for det enorme trykket til TIL 2020 og skal spille i Toppserien også neste sesong, slik de gjorde forrige sesong da de beseiret Øvrevoll-Hosle i playoffen.

Fra før var det klart at Kolbotn rykket opp fra 1. divisjon, mens Arna-Bjørnar rykket ned fra Toppserien.

Her er scoringene fra den første kampen på Romssa Arena: