Avansementet måtte avgjøres med videodømming, etter at Lindsey Naeher tilsynelatende hadde reddet straffen fra Lina Hurtig. Sekunder senere kunne Stephanie Frappart meddele at straffen var inne før redningen – men ikke med mer enn én millimeter.

– Takk gode gud for mållinjeteknologi, får jeg si. Det var helt forferdelig. Det var 50/50, og jeg visste ikke om den var inne. Å stå der å vente... Jeg forsto ikke hva hun gjorde først, så jeg tenkte «shit, den gikk ikke inn». Men så ble det heldigvis mål, sier målscorer Lina Hurtig etter kampen.

Sportskommentator i Aftonbladet, Erik Niva, sier han aldri har sett lignende.

– Fotball har blitt spilt i over 150 år. Fortsatt skjer det ting som får en til å rive seg i håret og skrike. Jeg har aldri sett en slik kamp blitt avgjort på en slik måte. VM-historie, skriver han på X/Twitter.

Se straffen her.

– Det er sånn fotballen er, i blant skal man ha marginene på sin side. Og jeg er veldig, veldig takknemlig for at marginene er på vår side i dag, sier keeper Musovic til arrangøren etter kampen.

Den svenske keeperen hadde i slutten av kampen elleve redninger, og ble den største medvirkningen til at ingen av USAs sjanser satt.

Kampen endte 0–0, og måtte avgjøres ved straffer. Der var Sverige sterkest, etter et straffedrama ut av det sjeldne.

For USAs stjerner ville det seg ikke i straffesparkkonkurransen. Både veteran Megan Rapinoe og 20 år gamle Sophia Olivia Smith satte straffene sine utenfor. Like før slutt ble Kelley O’Hara byttet inn for å ta straffer. Også hun blåste sin rett i stanga.

USA var det beste laget i store deler av åttedelsfinalen, men den svenske målvakten sto sitt livs kamp. Rett før slutt fikk USAs superstjerne Alex Morgan tidenes mulighet til å avgjøre kampen, men ei heller den amerikanske superstjerna maktet ikke å sette ballen forbi Sverige-keeperen.

– Det står en superkvinne med hansker mellom stengene i dag, sa Viaplays fotballekspert Lars Tjærnås fra Viaplay-studio etter Musovics mesterlige redning.

De amerikanske jentene truet gjennom hele kampen det svenske forsvaret, og både Trinity Rodman og Andi Sullivan hadde gode forsøk på mål som Musovic i det svenske målet holdt unna.

Nærmest var i den første omgangen var Lindsey Horan. På et hjørnespark var hun sterkest i lufta, men den svenske sisteskansen dro frem en enorm redning etter drøye halvtimen.

Det ble fyrt av skudd på skudd fra amerikansk hold også i andre omgang, men det var et mer påskrudd svensk lag som kom tilbake på gresset.

Sverige hadde i forkant en mindre kamp i beina, etter at ni av elleve spillere ble hvilt mot Argentina tidligere i mesterskapet. Kun stopperparet Amanda Ilestedt og Magdalena Eriksson startet i den kampen.