– Vi er i utfordrerposisjon nå, og må bare gjøre vårt for å ta dem igjen, sier Stabæk-trener Eirik Kjønø til VG.

For mens Stabæk ble sendt hjem med 1–4 i sekken av ligaens store formlag, endte det med poengdeling mellom Brann og Rosenborg. Det betyr at Brann for øyeblikket er foran Stabæk på målforskjell, noe som holder til kvalikplass. Mjøndalen er to poeng bak, men spiller først søndag.

– For oss handler det mye om det mentale fremover. Vi må tørre å være offensive inn i kampene, og fokusere på det vi kan få til. Ikke det vi må unngå. Strukturen og forsvarsspillet må også på plass, sier Kjønø, som måtte se at to av Sarpsborg-scoringene kom etter grove feil bakover i banen.

Tross kveldens tap, mener Kjønø Stabæk i aller høyeste grad har gode muligheter til å unngå direkte nedrykk.

– Jeg er optimistisk. Vi har like mange poeng som Brann, og nå handler alt om å få den kvalikplassen. Vi har vært under streken i hele år. Nå handler det om å «fighte» som bare det til siste slutt.

Mathis Bolly tente et ørlite håpfor gjestene ti minutter før slutt, men de kostbare feilene bakover i banen ble avgjørende for Stabæk.

Kampen var bare fem minutter gammel da Stabæk-sisteskanse Marcus Sandberg forærte hjemmelaget ledelsen. Svensken feilberegnet totalt et fremspill mot Eirik Wichne, som enkelt kunne ta seg forbi keeperen. Inne foran målet fant han Jonathan Lindseth, som kunne spasere inn 1–0 – hans femte scoring på de tre siste kampene.

Jonathan Lindseth er brennhet om dagen. Mot Stabæk noterte han seg for to scoringer. Foto: Christoffer Andersen

Sandberg forteller at underlaget spilte ham et puss i det han skulle ut og fange ballen.

– Jeg trodde at ballen skulle stoppe litt opp, slik den gjorde på oppvarmingen. Men den skled forbi ganske raskt. Da klarte jeg ikke hente meg inn igjen, sier Stabæk-keeperen til VG.

Han mener kveldens prestasjon ikke holdt til å fortjene poeng.

– Vi leverer ikke en god nok kamp til å vinne. Nå tok Brann ett poeng, så da er de foran oss på målforskjell. Vi vet vi må ta mer poeng og rense hodet inn mot neste kamp, sier Sandberg videre.

Vertene fortsatte å presse på, men Stabæk spilte seg etter hvert inn i kampen. Både Fitim Azemi og Fredrik Haugen hadde gode muligheter til å utligne, men Sarpsborg 08 ledet fortsatt 1–0 ved halvtid.

Den kunne og burde fort ha vært større. Ibrahima Kone misbrukte nemlig en enorm mulighet helt på tampen av omgangen.

I pausen la Stabæk-trener Eirik Kjønø om til tre på topp. Han likte mye av det han fikk se før pause, men var på langt nær fornøyd med baklengsmålet.

Det var tydelig at de to trenerne hadde sett samme kamp. Lars Bohinen var ikke tilfreds med det hans mannskap hadde levert.

– Jeg er egentlig ikke fornøyd med noe i denne omgangen, utenom at vi startet bra. Så ga vi initiativet til Stabæk, sa Bohinen i forkant av annenomgang.

Gjestene gikk offensivt til verks etter sidebyttet, men det var hjemmelaget som skapte den første ordentlige muligheten. Brennhete Jonathan Lindseth smalt ballen i stolpen etter 52 minutter. Utover i omgangen så ikke Kjønøs formasjonsendring ut til å utgjøre all verdens forskjell, og hjemmelaget virket å ha grei kontroll.

Mathis Bolly reduserte, men det var ikke nok for gjestene. Foto: Christoffer Andersen

Og som om ikke Stabæk ikke allerede hadde fylt opp tabbekvoten, forærte Kasper Pedersen like gjerne 0–2 på gavmildt vis da han rotet bort ballen inne i eget felt. Innbytter Kristian Fardal Opseth lirket ballen i mål etter pasning fra Ole Jørgen Halvorsen. Da var det kvarteret igjen på stadionuret.

Og da tok det også fullstendig fyr. Jonathan Lindseth sørget for 3–0 tre minutter etter, selv om han muligens skulle vært avvinket for offside. Da virket alt håp å være ute for gjestene.

Men så sendte Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen ballen rett i beina til Stabæks Mathis Bolly. Kantspilleren tok ned ballen, før han elegant og følsomt sendte den i nettmaskene – via stolpen fra 25 meter.

Men noen real sluttspurt kom aldri, og i stedet økte hjemmelaget til 4–1 ved Kristian Fardal Opseth, som med det noterte seg for sin andre scoring i kampen.

– I dag vinner vi fordi vi setter sjansene våre mot et Stabæk-lag som ikke gir all verdens motstand, oppsummerer Lars Bohinen overfor VG.