0–0-resultatet er godt nytt for Arsenal.

Det er svært godt nytt for Liverpool.

Og det er elendige nyheter for Manchester City, som nå må erkjenne at de må passere to lag i rotteracet om tittelen.

Liverpool er tre poeng foran og Arsenal ett, og alle de innbyrdes møtene mellom de tre er spilt. Den regjerende trippelmesteren har det ikke i egne hender.

Haaland ble effektivt nøytralisert av den lave blokken til Arsenal, og gikk ut av nok en storkamp uten scoring.

På syv kamper mot gullutfordrerne Liverpool og Arsenal snitter jærbuen på 0,43 mål per kamp. Mot resten av lagene i ligaen har han nesten ett mål per kamp (0,98) de siste to sesongene, viser tall fra Sofascore.

Tidligere Manchester City- og United-keeper Peter Schmeichel mener at City ikke spilte stjernespissen god i nøkkelkampen.

– Haaland trenger bare én sjanse for å score, men man er nødt til å gi ham den sjansen. Det synes jeg ikke laget gjorde for ham i dag, kommenterte Schmeichel på BBC Radio.

Grafikk: www.sofascore.com

Haaland fikk riktignok én gyllen mulighet i sluttminuttene etter en corner, men bommet på ballen fra kort hold ved bakerste stolpe.

– Det er kanskje den største muligheten City har hatt i hele matchen, kommenterte Viaplays Lars Tjærnås etter missen.

Og hvor enn Haaland gikk på gressmatta ellers i kampen, uansett hvilken vei han snudde seg – der så han stopper Gabriel.

– (William) Saliba og Gabriel hadde ham i lommen, sier tidligere City-forsvarer Micah Richards på Sky Sports.

– En krigekamp mot to voksne stoppere som sliter og river. Det blir en kamp der han må ligge i boksen hele tiden. I fjorårssesongen fikk han de målene hele tiden, og det er litt sånn med spisser, av og til detter det, oppsummerer Viaplay-ekspert Eirik Bakke.

– Det må være lov å si at han spiller en litt under pari kamp, det må det, sier Bakkes kollega Pål André Helland.

Haaland var synlig frustrert utover i andre omgang, og havnet i flere diskusjoner med den brasilianske stopperen. Mot dommer Taylor gestikulerte han flere ganger etter å ha fått tøff behandling av stopperen.

Etter kampen var nordmannen vennskapelig borte hos Gabriel for å prate ut etter knokkelkampen. To sterke duellanter som anerkjente hverandres innsats.

Grafikk: www.sofascore.com

Men City-frustrasjonen var stor over flere ting i storoppgjøret:

  • Ved flere anledninger reagerte City-spillerne på at Anthony Taylor hadde en høy list for å gi gule kort til Arsenals spillere.

  • De fikk ikke eget spill til å sitte som vanlig. Arsenal la seg lavt, og kvaliteten deres var for høy til at de kunne bryte det ned som de har for vane.

  • Størst var nok imidlertid frustrasjonen over at de visste dette var en kamp de burde – om ikke måtte! – vinne for å få et overtak i Premier League-kampen.

VENNER TIL SLUTT: Gabriel, Haaland og Pep Guardiola i tilsynelatende munter passiar etter kampen. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard oppsummerer kampen slik overfor Viaplay:

– Vi vil gjerne ha tre poeng og følte vi var nære der en periode, spesielt i andre omgang. Jeg følte at vi var farligere enn dem, selv om de har ballen mer.

– Det er litt blandede følelser, vi jobber godt og holder nullen, men burde tatt litt mer vare på ballen.

LEDET TROPPENE: Martin Ødegaard, kaptein for Arsenal. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

– De har satt opp en mur. De har bokstavelig talt parkert bussen, sa Peter Schmeichel på Sky Sports’ sending i pausen.

Det kan ha vært oppskriften som gjorde at Arsenal for første gang under Mikel Artetas ledelse ikke tapte borte mot Manchester City.

For manuset før kamp hadde to alternative avslutninger: Enten at Manchester City valset over Arsenal nær sagt som vanlig. Eller at Arsenal endelig brøt forbannelsen borte mot Englands beste lag de siste årene.

At det ble alternativ to, gjør at sesonginnspurten om mulig blir enda mer spennende.

Rett før slutt gikk Haaland i bakken etter en stygg hodesmell han fikk i duellen mot William Saliba. Han ble liggende – lenge. Og Pep Guardiola så bekymret på fra sidelinjen.

Til slutt gikk han av banen og på igjen for egen maskin og spilte de siste minuttene av kampen.