Flere hevet øyebrynene og stusset da kameraene filmet Aston Villa-trener Unai Emery og innbytterbenken under hjemmekampen mot Arsenal i februar.

Blant innbytterne satt angrepsspilleren Bertrand Traoré, som puttet det som så ut til å være en snus i overleppa. Selv hevder burkineren at det ikke var snus:

Snus-bruken i Premier League har i lang tid blitt problematisert, og nå skal det være store bekymringer knyttet til tobakksproduktet i idretten, ifølge velrennomerte The Athletic.

Sportsnettstedet skriver at overleger og klubbledere er urolige for potensielle helseeffekter som kreft, diabetes og hjertesykdommer. Ifølge en The Athletic-undersøkelse er snus utbredt i store deler av engelsk fotball, og gutter helt nede i 13-årsalderen bruker produktet.

I forkant av 2023/2024-sesongen har Proffesional Footballers Association (PFA) nå bearbeidet et program som skal informere om risikoen ved bruk av snus.

En talsmann i spillerorganisasjonen sier ifølge The Athletic at en del av engasjementet innebærer å opprettholde nære relasjoner med klubbleger for å overvåke eventuelle nye helseproblemer knyttet til bruken av snus.

Tobakkproduktet er ulovlig å selge i England og Storbritannia, men i lengre tid har en rekke Premier League-spillere blitt sett med det skandinaviske produktet i leppa. Leicester-veteranen Jamie Vardy og Mancehster United-spiller Victor Lindelöf er blant profilene som har brukt snus.