Det er Dinamo-sjefen Pavel Pivovarov som uttaler seg til sportsavisen.

Han hevder at Normann forlot Moskva etter de oppsiktsvekkende droneangrepene mot Moskva City, et nytt business-område i hjertet av den russiske hovedstaden.

Pivovarov truer samtidig med å gå til rettslige skritt mot den norske spilleren. Det vil de trolig gjøre sammen med Rostov, som eier Normann.

– Han forlot landet i forbindelse med droneangrepene mot Moskva City. Med henvisning til disse angrepene forlot han landet av sikkerhetshensyn. Vi er ikke enige i hans standpunkt, sier Pavel Pivovarov til Sport Ekspress.

Dinamo-direktøren opplyser til avisen at Normann bodde i nærheten av Moskva City, et hypermoderne område langs Moskva-elven.

– Var det virkelig dette som skremte ham? spør Sport Ekspress.

– Klubben tilbød ham å flytte. Dette var hans valg, hevder Pivovarov.

Dinamo-direktøren blir også spurt om dette var en unnskyldning for å bryte kontrakten.

– Det er vi overbevist om, svarer Pirovarov.

Norman kom til Dynamo fra Rostov på lån i september 2022. For de blåhvite spilte nordmannen 18 kamper i alle turneringer, der han ikke hadde målpoeng.

Etterforskere undersøker skadene på et høyhus i Moskva City etter angrepet den 30. juli. Dinamo Moskva-direktøren hevder at Mathias Normann bodde i nærheten av Moskva City. Foto: AP / NTB

Normann var stadig å se i Ståle Solbakkens landslagstropp før han i september 2022 valgte å fortsette i russisk fotball mens krigen mot Ukraina pågikk, selv om han skal ha hatt flere muligheter til å fortsette karrieren utenfor Russland.

Kort tid etter klubbvalget holdt Norges landslagssjef Solbakken en tirade mot Normanns klubbvalgt, og Norges Fotballforbund varslet kort tid etter klubbvalget at Normann ikke ville være aktuell for flere landskamper.

Normann står bokført med 12 kamper, ett mål og en målgivende for Norge.

Ukraina har ikke offisielt påtatt seg ansvaret for droneangrepene mot Moskva sentrum, men alt tyder på at det var Kyiv som sto bak.