21-åringen ble hentet inn som ny Start-spiss etter at Matthias Vilhjalmsson ble solgt til Rosenborg. Nigerianeren, som overbeviste på prøvespill tidligere i sommer, har slitt med lysken de siste ukene.

Ikenna var med i troppen til oppgjøret mot Strømsgodset, men satt på benken i samtlige 90 minutter. Mandag startet han da Start 2 slo Hei 3-0 i 3. divisjon. Nå må han belage seg på nok en pause.

  • Ikenna har veldig lyst og vil prøve, men hvis vi skal være ærlige, er han ikke 100 prosent frisk, sier trener Mons Ivar Mjelde.

- Jobbes med som en skadd spiller

Spissen trente heller ikke fotball sammen med laget torsdag, og hadde en samtale med Mjelde før han gikk inn på styrkerommet på Sparebanken Sør Arena.

  • Jeg har sagt til Jørgen Rostrup (Starts fysioterapeut, red.anm.) at vi må ta ham ut, og han må trenes med og jobbes med som en skadd spiller. Så får han komme tilbake når han er 100 prosent, for det er ikke bra verken for oss eller ham at går rundt på halv maskin, sier Mjelde.

- Er han flink til å si fra når han har det vondt?

  • Nei. Det er nok litt av problemet også. Men det kan vi forstå også, for når man kommer til et nytt sted, har man lyst til å bidra, og da vil man i det lengste. Når du har muskulære problemer, må det løses før du kan prestere, sier Mjelde, og legger til.

  • Han har ikke vært så bra nå som da han var på prøvespill, for da var han 100 prosent. Nå er han ikke det, og da lider både han og vi under det, sier Mjelde.

Brukket tå på Sandnes

Start må klare seg uten en suspendert Michael Christensen søndag. Det kan se ut til at Mjelde velger å bruke Rolf Daniel Vikstøl på stopperplassen ved siden av Jørgen Hammer, og Robert Sandnes på venstrebacken.

  • Robert har en brukket tå, så han er ikke 100 prosent. Han blir i hvert fall friskmeldt til å være med i en tropp, sier Mjelde, som vil bruke fredagens trening til å drille de 11 som er aktuelle til å starte mot Haugesund.