– Jeg er rystet over at man kan bedrive slikt forsvarsspill på dette nivået, var dommen fra Eurosport-ekspert Joacim Jonsson da Mushaga Bakenga sørget for 2–0 like etter pause.

Scoringen kom som et resultat av fryktelige opptredener av både Samuel Fridjonsson, Runar Hove og keeper Arild Østbø.

– Det har blitt en gjenganger at vi slipper inn for lette mål. Det er noe vi jobber med, men det er tøft å ligger under hver kamp og må jobbe oss inn i det, sier Viking-kaptein Veton Berisha til VG.

Like før hadde Kristoffer Løkberg akkurat gitt klart uttrykk om hva han synes om kveldens første baklengs, som kom like før pause. Han lot seg irritere over at det stadig glapp i de bakre rekker.

– Det er så ræva at det er ubeskrivelig. Jeg er forbanna, tordnet Løkberg til Discovery på vei inn i garderoben.

– Vi gir fra oss store gavepakker, og da blir man straffet på dette nivået. Det er nesten som «X-files»-mål et par av dem. Man tror det nesten ikke når man ser det, sier Viking-trener Morten Jensen til VG.

Treneren skjuler ikke skuffelsen, spesielt over måten baklengsmålene kom på.

– Det mest frustrerende er at det er så lettkjøpt. Vi jobber med det hele veien, men det er vanskelig når blir en gjenganger.

To Viking-reduseringer ved Harald Nilsen Tangen og Veton Berisha hjalp ikke gjestene, som fortsatte trenden med å gi bort poeng på dårlig forsvarsspill.

Men seieren var langt fra ufortjent. Odd startet forrykende, og var bare en klønete Gilli Rolantsson og unna å ta ledelsen allerede etter fire minutter. Hjemmelaget fortsatte å presse på, og eide stort sett ballen den neste halve omgangen. Så våknet gjestene mer til liv.

SKUFFET: Veton Berisha var tydelig skuffet under tapet mot Odd. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Etter hvert som omgangen skred frem, skjedde det mindre og mindre. Kampen skrek etter en scoring, noe som endelig kom på overtid av første omgang. Fine kombinasjoner mellom Bakenga, Ruud og Sander Svendsen resulterte i et godt innlegg mot Markus Kaasa.

Odd-spilleren var iskald og plasserte ballen sikkert ned i Arild Østbøs høyre hjørne.

– Jeg lukket øynene og håpte på det beste, sa målscorer Kaasa til Discovery ved halvtid.

Så kom 2–0-scoringen ved Bakenga bare 50 sekunder ut i den andre omgangen.

Minutter etter var Sander Svendsen ekstremt nære å sette dagens tredje, men en svak avslutning resulterte bare i et utspill fra mål.

Så fikk Viking håpet tent. Da timen var spilt, slo Veton Berisha ballen inn i feltet mot Harald Nilsen Tangen. Med innsiden satte han ballen lekkert i nettet, og plutselig var det kamp igjen på Skagerak Arena.

Åtte minutter senere smalt der derimot i motsatt ende. Dommer Rohit Saggi pekte på straffemerket etter en fryktelig klønete hands. Frem gikk toppscorer Bakenga, og satte den enkelt i nettet fra elleve meter.

Men istedenfor å feire scoringen, signaliserte han umiddelbart ut mot benken at han måtte byttes ut, noe som neppe er godt nytt for en spiss som helst vil utenlands i sommer.

– Det kjennes ikke topp ut. Jeg vet ikke hva det er enda, men dette er ikke bra. Det var vel et spørsmål om tid når jeg løper meg i senk i varmen, sier Mushaga Bakenga til VG.

– Heldigvis fikk jeg satt straffesparket i mål, fortsetter han.

Mushaga Bakenga skadet seg i tilløpet til 3–1. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

TV-bildene viste at Bakenga måtte støtte seg til rekkverket da han gikk opp trappene, på vei inn til garderoben, etter å ha blitt byttet ut. Ryktene har lenge svirret om Bakengas fremtid i klubben, og spilleren selv har ikke lagt skjul på at han vil prøve noe nytt. Om skaden setter en demper på interessen er ikke noe han har rukket å tenke på.

– Jeg vet ikke. Det har vært interesse, men jeg kan ikke si noe mer om det akkurat nå, sier Bakenga.

Veton Berisha sørget for at kampen levde helt inn med enda en redusering etter 72 minutter, men hjemmelaget holdt unna.