Etter halvspilt førsteomgang stormet Basham – kaptein for anledningen – opp høyresiden til Sheffield United, før han i innleggsforsøket tråkket over på forferdelig vis.

På TV-bildene så det ut som ankelen til engelskmannen røk tvers av.

Etter å ha fått behandling på banen i drøye ti minutter, klarte Basham å gi tommel opp til tilskuerne på Craven Cottage da han ble båret ut på båre før han forlot stadion i London med ambulanse.

«Vi sender våre lykkønskninger til «Bash», og vil komme med oppdateringer så fort vi har dem», skriver Sheffield United på X.

Midtstopper Basham spilte sin 394. kamp for Sheffield United siden han kom til klubben i 2014.

Etter skaden ble det lagt til 14 minutter i den første omgangen, men scoringene lot vente på seg til etter pause.

Da tok Fulham ledelsen ved Bobby Reid, før selvmålet til Antonee Robinson sørget for 1–1

Kvarteret før slutt tok Fulham tilbake ledelsen. Tom Cairneys langskudd gikk i tverrliggeren, før ballen gikk via ryggen til Sheffield United-keeper Wes Foderingham og i mål.

Willian fastsatte resultatet til 3–1 på overtid.