Overgangen bekreftes av den saudiarabiske klubben i klubbens mediekanaler. 29-åringen har skrevet under på en kontrakt ut 2026.

Fabinho takker selv for seg i Liverpool på sin egen Twitter-bruker mandag kveld.

«I dag forlater jeg hjemmet mitt. På disse fem årene har jeg vokst som spiller, som en mann, og jeg har nådd drømmer. Jeg sier dette med et hjerte fullt av glede: Jeg elsker denne klubben», skriver Fabinho.

Overgangssummen skal være på rundt 40 millioner euro, ifølge blant andre Liverpool Echo. Det tilsvarer drøye 445 millioner norske kroner.

Fabinho kom til Liverpool fra Monaco i 2018. Siden den gang har brasilianeren spilt 219 kamper og vært delaktig i alle troféer som klubben har vunnet under Jürgen Klopp.

Al-Ittihad trenes av tidligere Tottenham- og Wolverhampton-trener Nuno Espirito Santo. Klubben har i tillegg allerede sikret seg Karim Benzema, N’Golo Kanté og Jota (fra Celtic) dette overgangsvinduet.

Flere av Fabinhos tidligere lagkamerater i Liverpool har allerede blitt bekreftet klare for Saudi-Arabia. Roberto Firmino ble bekreftet klar for Al Ahli tidligere denne sommeren, tett etterfulgt av Jordan Hendersons kontroversielle overgang til Al-Ettifaq. Der ledes han av Liverpool-legenden Steven Gerrard.

Tidligere Liverpool-kaptein Jordan Hendersons overgang til Al Ettifaq vakte reaksjoner. Denne detaljen vekker oppsikt: