Begge var involvert i den avgjørende scoringen. Hugo Vetlesen spilte en glimrende pasning til sin danske lagkamerat, som slo den videre til lagkaptein Hans Vanaken.

Den høyreiste midtbanespilleren satte deretter inn kampens eneste mål. Målet ble behørig sjekket av VAR for en mulig offside på Zinckernagel, men etter om lag tre minutter med venting ble målet stående.

– Annenomgang blir så oppstykket. De vil ta ut tempoet og spiller på ledelsen. Vi klarer ikke å ta ut det potensialet som vi har når vi er på vårt beste. Det blir en del nesten. Det er en jevn kamp mot et solid Brügge-lag, er Glimt-trener Kjetil Knutsens dom overfor Viaplay.

OPPGITT: Kjetil Knutsen skulle gjerne sett at det ble mer sammenhengende spill i 0–1-tapet mot Club Brügge. Foto: Mats Torbergsen / NTB

– Det var litt vanskelig å henge med på en del avgjørelser. Det var vanskelig å forstå hvor listen lå. Dommeren var ikke avgjørende på annet enn at det ble for oppstykket, og at det ble lite effektiv spilletid, sier han på pressekonferansen etter kamp.

Glimt-spillerne lot seg flere ganger irritere over hyppige frispark. Både Albert Grønbæk og Fredrik Bjørkan fikk gult kort for munnbruk mot hoveddommer Ondrej Berka fra Tsjekkia.

– Det føltes som det ble frispark hvert minutt i en periode der – som regel i deres favør. Vi ønsket å sette tempo og spille hurtig angrepsspill langs bakken, men det ble veldig oppstykket og vi fant aldri rytmen, sier Glimt-kaptein Patrick Berg til VG.

– Klart det er frustrerende. De er flinke til å dra ned tempoet underveis i andre omgang. De var ikke så interessert i å angripe. Dommeren bet på, sånn er det av og til, sier Sondre Brunstad Fet.

– Må dere lære av kynismen?

– Vi kan også benytte oss av den, men i dag lå forholdene til rette for dem. Vi er forberedt på å møte det, men det er vanskelig når dommeren lar det gå så langt, svarer Glimts midtbanespiller.

Både Zinckernagel og Vetlesen har herjet på Aspmyra tidligere. Mens dansken ble årets spiller i Eliteserien den eventyrlige 2020-sesongen, ble Vetlesen årets spiller i fjor.

En sterk borteseier i sur sidevind og regn gjør at duoen og deres norske trener Ronny Deila har et strålende utgangspunkt i Conference League-gruppen.

– Det er ikke mange lag som kommer hit og vinner. Det er deilig, sier Zinckernagel til VG.

Mens Club Brügge står med fire poeng etter to kamper, har Bodø/Glimt kun ett. I den andre kampen i gruppen ledet Besiktas lenge 2–0, men i løpet av kampens ti siste minutter snudde Lugano til 3–2-seier mot den tyrkiske storheten. Dermed står også sveitserne med fire poeng.

– Det er veldig åpent. Det ligger i hendene våre, så det er bare å gripe muligheten, sier Brunstad Fet.

– Det er ingenting som er avgjort etter to kamper, sier en samstemt Berg.

TRIUMFERTE: Club Brügge-trener Ronny Deila var tilbake på norsk jord og tok med seg alle tre poengene hjemme til Belgia. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Albert Grønbæk misbrukte en mulighet alene med Club Brügge-keeper Simon Mignolet før pause. Etter pause var det Faris Moumbagnas tur til å bli stoppet av den tidligere Liverpool-keeperen.

Da klokken rundet 71 minutter gjorde Kjetil Knutsen et trippelbytte i håp om å snu kampen. Han ofret Amahl Pellegrino, Ulrik Saltnes og Fredrik Bjørkan – og kastet innpå Nino Zugelj, Sondre Fet og Adam Sørensen.

Ronny Deila sa torsdag at han har lært mye av å være trener i mange ulike land. Rutine og kynisme bidro til at Club Brügge rodde i land seieren i sluttminuttene.

– Jeg merker at det er en litt annen kultur. Det er ikke noe naivitet. Du må ta det for å få det. I Norge er vi litt snille og vil alle vel. Jeg sier ikke at de andre vil folk vel, men de er veldig, veldig kyniske på å få resultat. Da er de villige til å gjøre nesten hva som helst. Men jeg kan se en annen mentalitet der ute enn her hjemme, sier Deila.

Frustrerte Glimt-spillere måtte se at alle poengene ble med til Belgia. Brügge-trener Ronny Deila, derimot, gir honnør til sin motstander, og er stolt over seieren.

Fikk du med deg denne?