Da VG ringer florøværingen to timer før kampstart, er det høy musikk i bakgrunnen. Oppladningen til kampen er i gang på puben «Taggys», som Herstad selv har skapt og driver, bare noen minutters gange fra Anfield.

Hjemmekampen mot Nottingham Forest ble Herstads tusende Liverpool-kamp på rad.

– Det er jo bare en vanlig kamp, selv om det er et jubileum. Jeg husker på kamp nummer 500 så tapte vi 1–6 borte for Stoke. Jeg håper det blir et annet resultat i dag, sier Herstad til VG.

Og kamp nummer 1000 fikk en mye lykkeligere slutt enn kamp nummer 500. Liverpool knuste Forest 3–0.

Selv om tusen kamper på rad er et stort og rundt tall, tar han jubileet med knusende ro.

– Det har aldri vært et mål om å nå 1000 kamper. Målet er bare å gå på flest mulig kamper. Jeg skal bare gå så lenge jeg kan.

Sett bort ifra sesongen der tribunene i England ble stengt under covid, har ikke Herstad gått glipp av en eneste Liverpool-kamp siden de spilte borte mot Olympiakos i 2004.

Da har man fått oppleve mye.

Champions League-finalen i Istanbul skiller seg selvfølgelig ut positivt. Første gang borte mot Napoli skiller seg og ut, men det mer negativt. Da ble vi jaget med stokker, sykkelkjeder og kniver. Det var ikke så stas, sier Herstad.

– Men ellers er det veldig gøy å reise hele Europa og England for å se fotball.

Rekken på 1000 kamper har holdt på å ryke flere ganger. Nærmest var det da Liverpool spilte klubb-VM i Qatar.

– Jeg har kommet inn til pause tre-fire ganger. Vi spilte borte mot Aston Villa dagen før kampen i Qatar. Vi landet i god tid, men taxisjåføren kjørte feil. I tillegg så var det mye trafikk og folk fordi det var nasjonaldagen til Qatar. Men vi kom inn til pause, forteller Herstad.

– Har du regnet på hvor mye tid og penger du har brukt på å se Liverpool?

– Nei, det har jeg ikke. Men lokalavisen fortalte meg at jeg har brukt 70 døgn av livet mitt på å se Liverpool spille fotball

– Det er jo bare sånn. Det er min hobby. Noen liker jakt og fiske og snakker ikke om annet. Jeg har fotballen og har en interesse dedikert til det.

– Er det noen andre som du kjenner som har en lengre rekke?

– Det er ikke én jeg kjenner, men én jeg vet om som ikke har misset en kamp siden 1981. Jeg blir jo en miniputt i forhold til det!

– Så vet man jo aldri når rekken ryker. Det kan være kampen borte mot Bournemouth på onsdag ryker. Det kan jo skje noe på veien ned eller noe annet.

– Hvordan vil det være da?

– Det vil jo være irriterende, det, men så er det Luton borte igjen søndag. Så da tar vi det.

– Alle som liker fotball vet at det er vennskapet og kompisene som er det viktigste.