João Cancelo er klar for et låneopphold i Bayern München. Det bekreftet klubbene tirsdag.

Føg siste nytt fra Deadline Day her!

Portugiseren har blitt utelatt fra startelleveren til Manchester City de siste tre kampene og skal ha vært misfornøyd med Pep Guardiola.

The Athletic har skrevet om hvordan veien mot sjokkovergangen gikk til.

Her tar Cancelo tilsynelatende farvel med de lyseblå:

I sitt første intervju som Bayern-spiller avkrefter imidlertid ny-utlånte Cancelo at det var et farvel.

– Det kan høres ut som et ekte farvel, men det er ikke ment sånn, sier han.

– Vi må vente og se hva de fem neste månedene bringer. Jeg vil tenke klart og hjelpe laget så godt jeg klarer til å nå målene. Det er prioriteten min i nærmeste fremtid, slår han fast.

Misnøye

Etter å ha blitt byttet ut til pause mot Chelsea allerede 5. januar skal Cancelo ha vært rasende, men det var bare begynnelsen på flere uker med dårlig stemning.

Siden har 28-åringen prestert dårlig på trening, samtidig som han har blitt nedprioritert og det har blitt lite spilletid. Særlig fremgangen til, og prioriteringen av, unggutten Rico Lewis skal ha vært et irritasjonsmoment for Citys nummer syv.

BYTTET UT: Pep Guardiola roper beskjeder til Joao Cancelo underveis i kampen mot Chelsea 5. janar. Foto: BEN STANSALL / AFP / NTB

Etter kampen mot Arsenal forrige uke, da han igjen ble satt på benken, skal Cancelo ha vært ufokusert og lite samarbeidsvillig.

I frykt for at Cancelos oppførsel ville ha negativ påvirkning på laget, tok klubben grep, og etter uker med dårlig oppførsel og misnøye har de nå valgt å la superstjernen gå.