Under den første EM-playoffkampen mellom Norge og Ungarn uttartet det seg en meget spesiell episoden på Ullevaal stadion.

En tilsynelatende svært beruset mann trakk ned buksene og tisset på tribunen mens kampen pågikk. Ifølge VG, som omtalte episoden forrige uke, ble flere personer, inkludert barn, truffet av strålen.

Kampen endte med 0-1-tap for Tom Høgli (t.h) og Norge. I bakgrunnen jubler de ungarske spillerne. Foto: NTB scanpix

– Det er latterlig at slikt kan skje. Det satt familier med barn der, og mannen fikk sitte og tisse i flere minutter. Vi begynte å kjefte og skrike på ham. Da gikk et par av kompisene hans i mellom og tok han med seg ut. Vedkommende var knapt i stand til å gå, fortalte Vegar Lambrechts som var vitne til episoden, til VG.Nå er mannen anmeldt av Norges fotballforbund (NFF). Det bekrefter forbundet i en pressemelding. Samtidig er mannen uønsket på Ullevaal stadion.

NFF: — Går gjennom våre rutiner

NFFs Yngve Haavik. Foto: NTB Scanpix

— Vi beklager på det sterkeste det som skjedde overfor de som fikk en ubehagelig opplevelse på tribunen. Denne typen adferd kan ikke aksepteres, og vi velger derfor å gå til det skritt å anmelde forholdet til politiet, sier kommunikasjonssjef Yngve Haavik i NFF til fotball.no.Fotballforbundet har gått gjennom hendelsesforløpet, og kommet frem til at mannen ikke burde fått anledning til å overvære kampen fra tribuneplass.

— Vi erkjenner at mannen ikke burde ha blitt sluppet inn på stadion, og når episoden først inntraff tok det for lang tid før vakter kom til stedet. Vi kommer derfor til å gå gjennom våre rutiner sammen med de forskjellige aktørene som utfører vaktoppdrag på Ullevaal stadion, sier Haavik.