– Det var en stor seier for Liverpool. Det er nå fullstendig i deres hender med tanke på Champions League. Det er fortsatt mye jobb som skal gjøres, men det vil bli store nerver hos Leicester og Chelsea nå, sier Jamie Carragher, tidligere Liverpool-helt og Sky Sports-ekspert.

Chelseas hjemmetap mot Arsenal onsdag åpnet en mulighet for Liverpool til å blande seg inn i kampen om topp fire og Champions League-plass for alvor. Den muligheten tok Jürgen Klopps menn med 4–2-seieren borte mot erkerivalen Manchester United.

foto
IKKE GITT OPP: Jürgen Klopp klemmer Roberto Firmino etter den viktige seieren mot Manchester United. Foto: PETER POWELL / X06528

– Seieren tar oss nærmere. Det er ingen tvil om at målet er å kvalifisere oss og vinne de gjenstående kampene, sier Liverpool-forsvarer Nat Phillips til Sky Sports.

Det gir denne tabellen og det ser ut til å bli en thriller i de avsluttende rundene.

foto
Slik ser kampen om Europa-plassene ut. (Manchester United – Liverpool 2–4)  Foto: Skjermdump, VGLive

Liverpool har én kamp til gode, mens Leicester og Chelsea skal møte hverandre innbyrdes. Dette er kampene som gjenstår:

  • Leicester: Chelsea (B), Tottenham (H)

  • Chelsea: Leicester (H), Aston Villa (B)

  • Liverpool: West Bromwich (B), Burnley (B), Crystal Palace (H)

– Liverpool viste i dag at de er kapable til å vinne de gjenstående kampene de har. De kan håpe at Tottenham gjør dem en tjeneste (mot Leicester), sier Jamie Redknapp, Sky Sports-ekspert.

Den eneste måten det kan bli fem lag fra England i Champions League neste sesong på, er at Chelsea blir nummer fem og vinner Champions League i år.

– Liverpool er tilbake i kampen nå. Dette var en stor seier i en stor kamp. De har tre kamper igjen som er mulig å vinne, sier Michael Owen, tidligere Liverpool- og Manchester United-spiller.

foto
PROFILER: Paul Pogba og Mohamed Salah takker hverandre for kampen. Foto: MICHAEL REGAN / POOL