Brann blir første norske kvinnelag i gruppespillet i Champions League, etter at det ble innført i 2021.

– Det var sykt gøy. Det har ikke gått helt opp for meg. Å klare det etter den sesongstarten vi hadde gjør at det betyr enda mer, sier målscorer Marthine Østenstad til VG.

– Det er enormt for klubben og for fansen. Utrolig. Jeg er stolt, sier trener Martin Ho til VG.

Brann hadde et strålende utgangspunkt før hjemmekampen mot Glasgow City i playoffen til Champions League. 4–0-seieren i Skottlands største by gjorde kampen på Brann Stadion foran nesten 7000 tilskuere til en sjarmøretappe.

Østenstad sendte Brann i ledelsen etter klabb og babb i feltet etter et hjørnespark etter halvtimen, men kampens prestasjon sto Nora Eide Lie for.

Fem minutter før ordinær dunket innbytteren til nærmest stillestående med strak vrist. Med en enorm hastighet satt ballen limt i krysset fra 25–30 meter.

– Jeg fikk ballen i beina og hadde plass så da tenkte jeg at det bare var å dra til. Det var deilig for min egen del som har hatt en litt kjedelig sesong med mye skader. Det smakte godt, sier Eide Lie til VG.

Det betyr at enten Barcelona, Lyon, Chelsea eller Bayern München kommer til Bergen for å spille Champions League-fotball denne høsten.

– Hvem er drømmemotstanderen?

– Nesten alle. De er jo så gode. Vi skal gi alt uansett hvem vi møter, sier Østenstad.

– Og hvis det blir Strauss og Bayern München?

– Enda bedre, smiler midtstopperen.

Alexander Straus trente Brann i flere sesonger før han dro til Tyskland og Bayern München. Landslagsspiller Tuva Hansen spiller også for den tyske storklubben, og har også en fortid i Brann som kaptein.

LSK Kvinner og Vålerenga var de siste norske lagene som deltok i Champions League, tilbake i 2020/2021-sesongen. Året etter ble det endret til gruppespill, som på herresiden.

SCORET: Marthine Østenstad scoret kampens første mot Glasgow City etter en corner. Foto: Tuva Åserud / NTB

Glasgow City har vunnet den skotske serien 16 ganger og har ni cuptitler. De har også nådd kvartfinale i Champions League to ganger, senest i 2020.

I Bergen var de langt unna. Rakel Engesvik satte ballen i mål allerede etter snaue ti minutter, men ballen hadde vært borti hånden på Branns angrepsspiller før hun dunket ballen i hjørnet.

Senere fikk Larissa Crummer en stor mulighet alene med keeper, men Lee Alexander reddet avslutningen.

STOLT: Brann-trener Martin Ho er stolt etter å ha ført Brann til gruppespillet i Champions League. Foto: Tuva Åserud / NTB

Over i den andre omgangen var Marit Bratberg Lund nære på et frispark, men Alexander fikk slått ballen over tverrliggeren. Lauren Davidson var være 20 minutter før slutt, men avslutningen til den skotske landslagsspilleren gikk i nettveggen.

Brann klarte dermed noe ikke fjorårets finalist Wolfsburg ikke klarte. De tyske serielederne tapte 2–0 hjemme mot Paris FC, og får ikke muligheten til å ta seg til en ny Champions League-finale.

Trekningen av gruppespillet gjennomføres fredag.