I torsdagens åttedelsfinale i Conference League er 22-åringen tilbake på Aspmyra.

– Jeg håper jeg er i startelleveren, sier Evjen på pressetreffet onsdag kveld.

Etter en småtøff start på utenlandsoppholdet tyder mye nemlig på at Evjen har fått sitt skikkelige gjennombrudd i AZ-drakten.

Narvik-gutten har startet fem av de seks siste ligakampene for et AZ-lag som ikke har tapt en seriekamp siden november, og som står med seks strake seirer i hjemlig liga.

– Det er en bra spillergruppe. Det er kanskje grunnen til at jeg ikke spilte mer, sier Evjen etter spørsmål fra pressen på Aspmyra.

Husker du dette?

Foran åttedelsfinalen er han likevel glad for at han valgte å forlate Norge og Bodø til fordel for Nederland for drøyt to år siden.

– Jeg har hatt gode år på fotballfronten. Jeg er blitt raskere og sterkere til å holde folk borte når jeg møter kraftige motspillere. Det er en viktig faktor for å overleve i Eredivisie, sier Evjen.

– Jeg gleder meg til å se ham igjen. Han dro som tenåring, så det blir gøy å se om han er blitt en mann nå, sier Glimt-kaptein Ulrik Saltnes, som mener AZ ennå ikke har sett det beste av Evjen.

– Det er snilt av Ulrik å si, men vi må bare se hva som skjer. Jeg må få noen kamper i kroppen. Corona er borte og vi kan komme oss tilbake på et visst nivå, sier Evjen.

Det tok helt av for Evjen på prisutdelingen i desember 2019:

AZ-trener Pascal Jansen fikk spørsmål om å spille på kunstgress. Det var han ikke bekymret for. Han sa heller ikke noe om fremtiden til Evjen.

På drøyt to år har Evjen fått 25 kamper i ligaen for AZ. Denne sesongen har han vært involvert i 13 kamper og fått en stadig mer sentral rolle.

22-åringen innrømmer at han vurderte andre muligheter da han ikke spilte regelmessig – og ble også spurt om hvorvidt det var aktuelt med en retur.

– Jeg er glad for å få spille og det jeg har fått spille. Jeg håper å spille mer, sier Evjen.

ÅRETS SPILLER: Håkon Evjen vant både prisen som årets unge spiller og årets spiller etter en knallsesong i Bodø/Glimt i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Bodø/Glimt har hatt en sterk reise til åttedelsfinalen i Conference League, det toppet seg da de slo José Mourinhos Roma.

– Det blir veldig spesielt å møte Glimt. Det er kult. Det er ikke favorittlaget å møte, for det blir ikke enkelt, men for meg er det jo en liten ønsketrekning, sier den tidligere Glimt-spilleren.

Det er tre nordmenn i AZ. Tidligere Rosenborg-spiller Fredrik Midtsjø er ikke med til Norge. Den nederlandske avisen Telegraaf melder at hamstringplagene er såpass store at han blir hjemme. Den tredje nordmannen er Aslak Fonn Witry.

PS! AZ Alkmaar ble slått ut i Europa League-kvalifiseringen mot Celtic, som Bodø/Glimt slo ut av Conference League-playoffen etter at Celtic ble nummer tre i sin gruppe i Europa League.

Rettelse: I den første versjonen av artikkelen sto det at Evjen har slitt med spilletid i AZ den siste tiden. Han har startet fem av de seks siste seriekampene. Feilen ble rettet 14.45.