Kai Havertz tok jobben som midtspiss og brukte under åtte minutter på å nikke Chelsea i ledelsen på en corner.

Da hadde tyskeren allerede vært svært livlig og hatt to muligheter til å score tidligere i kampen, men først på den tredje sjansen fikk han ballen i mål.

1–0-målet i kampens åttende minutt var Havertz’ femte ballberøring i kampen, ifølge Sofascore. Til sammenligning hadde Lukaku bare syv i løpet av hele kampen mot Crystal Palace i helgen.

En sammenligning av Kai Havertz mot Lille og Romelu Lukaku mot Crystal Palace. Foto: Sofascore

Grafikk: Sofascore.com

– Lukaku passet perfekt inn i Antonio Contes kontringsfotball i Inter, hvor det var mye rom og han hadde den fysiske styrken og farten som tillot ham å plage forsvarsspillerne i Serie A, mener trenerlegenden Fabio Capello, som var ekspert for Sky Sport Italia tirsdag kveld.

Dermed er han uenig med Chelsea-manager Thomas Tuchel, som etter helgens kamp mot Palace uttalte at «det ikke handler om systemet» på spørsmål om hvorfor Lukaku ikke får det til å fungere i Chelsea.

– Chelsea spiller en veldig annerledes type fotball, men mange korte pasninger og Lukaku har ikke de samme rommene å bevege seg i. I England møter han også forsvarsspillere som har samme fysikk som ham, sier Capello.

I klubb-VM-finalen scoret både Lukaku og Havertz:

Spisslegendene Gary Lineker og Alan Shearer mente at Lukaku ikke blir servert godt nok av lagkameratene. De får støtte av Rio Ferdinand.

– Jeg er helt enig med dem. Hvis jeg var Lukaku hadde jeg blitt galt. Jeg ville bedt dem om å skaffe meg den ballen, gå bredt og slå innlegg, spille ballen bak forsvaret når de får sjansen og spille på mine styrker, sier Ferdinand i Vibe with Five-podkasten.

– Jeg synes det er største problemet i Chelsea for øyeblikket. Hva er deres beste lag? Jeg tror ikke Tuchel vet det for øyeblikket, sier Ferdinand.

FEIRING: Kai Havertz og Romelu Lukaku etter sistnevntes 1–0-mål i klubb-VM-finalen mot Palmeiras. Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

Den belgiske spissen kom aldri på banen mot Lille – og fikk se at Christian Pulisic doblet ledelsen etter flott forarbeid av Ngolo Kanté.

– Han så ganske sliten ut man må ta hensyn til at han har spilt mye, sa Tuchel før kampen.

På mandagens pressekonferanse tok han Lukaku i forsvar.

– Noen ganger er det bare slik med spisser at de sliter litt med lav selvtillit og å finne åpningene der de kan komme til målsjanser mot defensivt gode lag. Det er ikke slik vi ønsker det, men dette er ikke tiden for å le av ham eller å lage vitser, sa tyskeren.

Chelsea vant kampen 2–0 og har et strålende utgangspunkt før returoppgjøret i Frankrike.

– Det er fortjent. De har ingen målsjanser imot, mente TV 2-ekspert Nils Johan Semb etter kampslutt.

De engelske lagene Manchester City, Liverpool og Chelsea har nå til sammen 9–0 mot Sporting Lisboa, Inter og Lille.

Det siste engelske laget, Manchester United, spiller borte mot Atlético Madrid onsdag kveld.