Onsdag starter Norsk Trenerforenings auksjon av 40 drakter og to baller, signert av store fotballnavn som Josep Guardiola, Robert Lewandowski, Kevin De Bruyne og Sven-Göran Eriksson, for å nevne noen.

Pengene skal gå til unge trenere, under nivå tre i norsk fotball, både herrer og damer.

SIGNERTE: Hege Riise - her med Geson Gunnarsson. Foto: Privat

Grunnen forklarer Gunnarsson, far til Niclas Gunnarsson i Strømsgodset, her:

– Jeg holder noen foredrag i norske fotballklubber, og en dag kom det noen bort til meg og spurte hvorfor trenerkursene i Norge var så dyre. Jeg visste ikke at det var sånn, at unge trenere ikke har råd til å gå på kurs. Så jeg snakket med Teddy Moen (leder av trenerforeningen) og kom opp med denne ideen: Jeg drar rundt, prøver å få noen signerte drakter og baller fra store fotballnavn, som vi kan auksjonere bort.

SIGNERTE: Josep Guardiola. Foto: Privat

Teddy ga meg oppdraget, og nå har vi skaffet 40 drakter, og dermed er fotball-auksjonen i gang, sier en engasjert Gunnarsson.

Norsk Fotballtrenerforening har opprettet et «Trenerfond», der inntektene går og senere fordeles til gode søkere. Auksjonen starter onsdag og avsluttes natt til søndag 5. desember.

«Norsk Fotballtrenerforening ønsker å stimulere til utviklingen av enda flere fremragende fotballtrenere og trenermiljøer over hele landet, og gjennom Trenerfondet ønsker vi å støtte medlemmer som søker kunnskap, inspirasjon og faglig påfyll i større miljøer, nasjonalt eller internasjonalt,» er budskapet fra NFT.

SIGNERTE: Bayern Münchens toppscorer, Robert Lewandowski. Foto: Privat

Geson Gunnarsson har store og gode kontakter i fotball-Europa, og han har fått mange til å stille opp. Henning Berg har signert en Manchester United-drakt fra Champions League, VM-troppen fra 1994 har signert en drakt, Erik Thorstvedts cupfinaledrakt fra 1991 er med. Harry Gregg, Manchester United-keeper og helten fra München-ulykken i 1958 er med i samlingen, gitt av Greggs sønn, de svenske landslagsspillerne som tok bronse under VM 1994 har signert på en ball, det er også Kevin Keegan og David Ginola, Alan Shearer og Filippo Inzaghi, Ole Gunnar Solskjær, John Arne Riise og Tore André Flo.

Ikke minst trenerikonene Egil Olsen, bedre kjent som «Drillo», og Nils Arne Eggen. Og kvinnen med flest landskamper for Norge: Hege Riise.

I det hele tatt er det en rekke kjente personer som har bidratt i det Norsk Trenerforening håper skal gi mange unge, norske trenere muligheten til å bli enda bedre.

– Jeg startet hos Erik Hamrén i sommer, og nå er jeg i mål - 40 drakter, sier Geson Gunnarsson - ikke lite stolt over jobben som er gjort.