Etter to runder sto både Molde og Häcken med 0 poeng i Europa Leagues gruppe H.

Tre poeng på Aker Stadion var med andre ord alt som var godt nok både for Molde-trener Erling Moe og Häcken-sjef Per-Mathias Høgmo.

– Vi legger stort press på oss selv med at vi vil videre fra gruppa, så da måtte vi egentlig vinne i dag. Det var viktig, sier Eikrem til Viaplay etter kampen.

– Molde var dødelig effektive, sier Per-Mathias Høgmo etter tapet til Viaplay.

Han roser Moldes vakre scoringer, mens han peker på at eget hadde litt «stang ut».

– Vi skaper mye, men effektiviteten var ikke der helt i dag. Jeg synes også det blir litt for farlig hver gang Molde kommer inn på siste tredjedel, det kan vi ikke tillate på dette nivået, sier Høgmo.

Fredrik Gulbrandsen fikk æren av å sette 1–0 etter godt angrepsspill.

Men svenskene er heller ikke fremmed for lekker fotball:

18 år gamle Momodou Sonko mottok ballen ute til venstre - skrudde på turboen og kvittet seg med Mathias Løvik - før han vakkert plasserte utligningen fra 16 meter.

Målfesten var langt fra over på Aker Stadion - og de to neste målene var begge av den nydelige sorten:

• Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem ble spilt frem av Martin Ellingsen - tok ett touch og banket inn 2–1 fra 20 meter.

• Fire minutter senere dro Emil Breivik seg inn fra venstre og curlet ballen bort i lengste hjørne. 3–1 etter 30 minutter spilt.

Fire mål før pause og en perfekt første omgang for Molde. Enda bedre skulle det bli etter hvilen.

Magnus Wolff Eikrem skrittet opp for et frispark på hjørnet av feltet. Fra skrått hold forventet alle på Aker Stadion et innlegg - utenom Eikrem selv:

33-åringen prøvde lykken, og lyktes til de grader da forsøket skrudde rett opp i det lengste hjørnet.

På tillagt tid stanget Martin Bjørnbak inn 5–1 på en corner.

MÅTTE UT: Magnus Wolff Eikrem tok ingen risiko, og forlot banen med en kjenning halvtimen før slutt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Et lite skår i gleden skulle det likevel bli for romsdalingene - da Eikrem måtte forlate banen med en strekk en halvtime før fulltid.

– Jeg vettasøren hva som skjedde. Det kjentes ikke bra ut akkurat der og da, men håper at det går over til mandag, sier han til Viaplay.

Seieren gjør at Molde legger seg på tredjeplass i gruppe H. Opp til Bayer Leverkusen og Qarabag er det tre poeng, men de to møtes senere torsdag.

Første og andreplass i gruppe H gir avansement i Europa League. Tredjeplassen går inn i Conference League.