Men på overtid satte Dominik Szoboszlai inn gjestenes andre mål - og et Liverpool på gulljakt kunne senke skuldrene.

– Veldig glad. Det var en veldig moden oppvisning. Da det ble spennende for dem, så var det vår egen feil, men alle var for det meste veldig konsentrerte og fokuserte, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC.

Liverpool «måtte» vinne for å være med i kampen om ligagullet onsdag. Kapteinen tok ansvar. Men først var det Trent Alexander Arnold som fikk folk til å sperre øynene opp å dra på smilebåndet.

For hva var det vi så etter 37 minutter?

Med shortsen dratt godt ned mot knærne, så rumpesprekken fikk skinne mot TV-seere og publikum på Bramall Lane gikk «rørlegger» Trent Alexander-Arnold mot cornerflagget. Han slo ballen inn i feltet, der rev Virgil van Dijk seg løs med en såpass solid takling at VAR sjekket om det var for mye, det var det ikke og van Dijks første scoring denne sesongen var i boks. Og denne gangen brukte han foten til å sette ballen i mål.

– Det første målet var et supert mål og det andre målet var fremragende. Vi hadde likt å avgjøre det tidligere, men det var godt slått tilbake av Darwin (Nunez) og et supert innlegg, sier Klopp skriver BBC etter kampen.

Ett skår i gleden for Liverpool er at van Dijks midtstopper-makker Joel Matip er ute med skade i flere måneder etter at han skadet kneet i kampen mot Fulham søndag. Skaden kom i kamp nummer 150 for Liverpool. 32-åringens kontrakt med Liverpool går ut til sommeren.

Begge lag hadde flere muligheter til å score mål før pause, men det var Liverpool som eide ballen og spillet. Virgil van Dijk var kampens gigant, han scoret og ryddet opp. Kapteinen ble også kåret til kampens spiller av BBC, Liverpool Echo og Sky Sports.

Dermed er Arsenal fortsatt bare to poeng foran Liverpool etter 15 serierunder. Arsenal slo Luton tirsdag etter at Martin Ødegaard serverte en fabelaktig målgivende på overtid som ga seier 4–3:

Manchester City var ett poeng bak Liverpool foran kveldens kamper. (City møter Aston Villa onsdag kveld, og sistnevnte slo Manchester City.)

Innbytter Darwin Nunez hadde flere muligheter til å score selv, men han misbrukte de sjansene han fikk, men på overtid serverte han Dominik Szoboszlai perfekt foran mål. Ungareren fikk ballen fem-seks meter foran mål og hamret ballen høyt i nettet og sikret seieren for Liverpool med scoring.

Hjemmelaget hadde opptil flere muligheter til å ryste Liverpool, men de klarte ikke å sette ballen i mål på de sjansene de fikk, dermed ble det tap i første kamp med ny trener. Chris Wilder overtok etter at Paul Heckingbottom fikk sparken tirsdag.