– Det så ut som han fjernet hodet til angriperen vår. Det er straffe, men jeg er ikke så overrasket over at vi ikke fikk den. Jeg forstår det, men aksepterer det ikke, sier Wolves-sjef Gary O’Neil med litt galgenhumor på Sky Sports’ sending.

For langt inn i overtiden og på stillingen 1–0 til hjemmelaget, utkjempet Manchester United-keeper André Onana og Wolves’ Sasa Kalajdzic en tøff duell om ballen etter et innlegg inne i Uniteds 16-meter.

DEN OMDISKUTERTE SITUASJONEN: André Onana treffer Wolves-spilleren og ikke ballen på overtid under mandagens kamp på Old Trafford. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB

Onana var altfor sent ute og ekspertene er samstemte i at Wolverhampton burde fått straffespark – og en mulighet til å utligne. Kasper Wikestad kaller det en «skandale» på Viaplays sending.

Manchester United-manager Erik ten Hag snakket om situasjonen på en pressekonferanse etter kampen. Han konstaterer at den ble VAR-vurdert og det ble ikke gitt straffe.

– Selvfølgelig er vi fornøyde med det, sier han.

Han ble deretter konfrontert O’Neils påstand om at det kunne se ut som Onana «fjernet hodet» på Kalajdzic.

– Jeg føler jeg ikke må svare for hvordan han tolker og ser det, sier ten Hag alvorlig.

Onana selv sier til Viaplay at «det ikke betyr noe nå», men erkjenner han kanskje vil føle seg heldig når kampen har sunket inn.

En straffe og en sjanse til å utligne hadde ikke vært ufortjent.

Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-helt Gary Neville hadde nemlig følgende dom over det han fikk se av sin gamle klubb:

– United ble utspilt og bør føle seg heldige med tre poeng. Det fortjente de ikke, kommenterte han.

For det var lite som minnet om at Wolverhampton har lagt bak seg en sommer der de måtte kvitte seg med kapteinen, fikk avlyst sesongoppkjøringsturen til Sør-Korea og så sent som forrige uke skilte lag med en misfornøyd manager.

Bortelaget gikk respektløst til verks på Old Trafford og anført av en meget god Matheus Cunha var de nære både en og to ganger før pause. United slet på sin side – frem til det gjensto et snaut kvarter.

For der Uniteds sterke offensive spillere misset og misset, tok en midtstopper ansvar. Et lekkert forspill av Bruno Fernandes og Aaron Wan-Bissaka endte med et innlegg i Wolves’ 16-meter.

Raphaël Varane steg til værs og nikket kontant inn 1–0 til Old Trafford-publikummets store lettelse.

LETTET: Manchester United-manager Erik ten Hag, her underveis i kampen mot Wolverhampton mandag kveld. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

– Vi kjempet for våre liv og overlevde

Scoringen stod seg til slutt – selv om VAR-spenningen var til å ta og føle på på overtid – og dermed sikret «de røde djevlene» seg tre oppskriftsmessige poeng i ligaåpningen.

– Ligaåpningen er alltid vanskelig. Vi kunne vært bedre med ballen, noe vi viste sist sesong og i sesongoppkjøringen. Men sesongoppkjøring er ikke sesong. Når ligaen starter er motstanderen mer aggressive. Vi kunne vist oss fra en bedre side ferdighetsmessig, på valgene våre og vi var ikke aggressive nok selv, sier ten Hag om prestasjonen mandag kveld.

Han fortsetter:

– Vi kan gjøre mange ting bedre. Men jeg ser også mye positive ting. Vi hadde mange gode gjenvinninger. Så må vi utnytte kontringene bedre. Og til slutt, da vi ble spilt lave, så kjempet vi for livet og vi overlevde. Så tre poeng, bra gjort, sa nederlenderen avslutningsvis.

Vil du lese mer om engelsk fotball? I VGs store magasin «Våre beste menn» kan du lese historien til alle de 77 nordmennene som har spilt fotball på toppnivå i England. Magasinet er på 124 sider, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)