Etter det VG erfarer har Bodø/Glimt igangsatt prosessen med å hente hjem Jens Petter Hauge, slik Nettavisen omtalte først.

VG får opplyst at det mest sannsynlige scenarioet trolig er et lån med opsjon på kjøp.

Problemet er at Eintracht Frankfurt ikke ønsker å betale lønnen til Jens Petter Hauge hvis han lånes ut til Glimt.

Det kan dermed koste nordlendingene mye penger å få ham på lån. Hauge selv skal imidlertid være interessert i en retur til Bodø.

GAMMEL HELT: Jens Petter Hauge hadde stor suksess i Bodø før han ble solgt til AC Milan. Foto: Jonathan Moscrop / Pa Photos / NTB

Samtidig er det flere ting som må løse seg. San José Earthquakes har kommet med et tilbud til Amahl Pellegrino.

Spilleren skal ikke være langt unna å kunne komme til enighet med MLS-klubben, men Bodø/Glimt er ikke villige til å slippe Pellegrino uten å ha en erstatter på plass.

Dermed ligger det an til et dominospill når det gjelder spillerlogistikken i nord. Begge spillerne har Atta Aneke som agent.

Amahl Pellegrino satte målpoengrekord i Eliteserien forrige sesong. Han scoret 24 mål og noterte seg for 14 målgivende pasninger.

Ifølge VGs opplysninger skal Kjetil Knutsen allerede på første trening ha kommunisert overfor spillerne at han ønsker at Glimt skal «finne tilbake til røttene».

Blant annet har Glimt-treneren fokusert mye på at laget skal bli like gode på å presse høyt som de var i 2020-sesongen, hvor de knuste alle rekorder og vant 26 av 30 kamper i Eliteserien.

Det er ikke bare Hauge som kan returnere til Aspmyra. Også Håkon Evjen ser ut til å returnere til Bodø.

VG vet at Evjens agent Morten Wivestad har vært på plass i København for å få til en løsning mellom partene.

Brøndby-spilleren kan komme til å koste Glimt om lag 30 millioner kroner.