Søndagens TV-krangel mellom Martin Andresen og Nils Arne Eggen fikk mange med nymotens TV-dekodere til å spole tilbake og se seansen en gang til.

(artikkelen fortsetter)

Video: Se hele krangelen her!

TV2Player.insert(462111,"playerProgram462111", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

To voksne fotballtrenere, han ene på 33 år og han andre på 69, diskuterte som to seksåringer.

— Dette minner meg litt om Tuppen og Lillemor i en sandkasse, der Eggen er Tuppen og Martin er Lillemor , sier kommunikasjonsekspert og tidligere journalist, Jarle Aabø, til Aftenposten.no.

- Det er jo til dels pinlig å se voksne mannfolk brette ut all sin barnslighet for hele det norske folk på denne måten. Men det er typisk fotball. Fotball er underholdning og ofte veldig lave panner og høye nikk , sier han.

Særlig Nils Arne Eggen har fått mye tyn for sin oppførsel og viste en helt annen side av seg selv enn den humoristiske utgaven man ofte ser på pressekonferanser.

— Hvis man skal kåre en vinner, så er det vel Martin som fremstår som, altså det blir jo feil.., men den mest troverdige, fordi han tross alt belegger det han sier med en viss form for dokumentasjon, mener Aabø.

Dummet seg ut

Han synes ikke opptrinnet er heldig for fotballens anseelse.

- Problemet med slike fotballtrenere er at de er forbilder for barn. Jeg vet ikke om dette er slike forbilder samfunnet ønsker for barna våre. De legitimerer jo en type oppførsel som er rimelig sandkassepreget , sier han og fortsetter:

— For fotballens del er ikke dette positivt omdømmemessig. Og ikke positivt for alle de frivillige som bruker timer på timer på fotball i sammen med barn og unge, også får vi da deres fremste forbilder som dummer seg ut på TV, egentlig begge to.

Kritiserer gamlesjefen

Tidligere Rosenborg-spiller Mini Jakobsen er også ute og kritiserer sin gamle sjef.

- Martin har helt rett. Nils Arne nektet jo å se på skjermen, men når en diskusjon går mot en av hans spillere så er han slik , sier Mini til TV2 .

Den tidligere venstrekanten er imidlertid ikke overrasket over reaksjonen fra Eggen.

— Nei, det er jo Nils Arne. Når noen kritiserer en av hans spillere er det ikke alltid at han svarer het rasjonelt. Det var litt barnehagetakter i går.

(artikkelen fortsetter)

Video: Her klyper Annan til

Her får dos Santos marsjordre

Kjente ikke igjen Nils Arne

Også tidligere Rosenborg-spiss Gøran Sørloth var lite imponert over oppførselen til RBK-treneren.

— Jeg kjente faktisk ikke helt igjen Nils Arne i den situasjonen. Han burde holdt seg for god til å holde på med sånne ting. Det hadde vel vært en fordel å fremstå litt mer ydmyk , sier han til VG Nett.

Sørloth mener Eggen oppførte seg så dårlig at han bør be om unnskyldning for det som skjedde.

— Jeg har jo opplevd han på alle mulige måter, og han har en egenskap til å komme tilbake og be om godt vær. Gjør han det nå, er jo det veldig stort etter det som ble en dårlig avslutning på en god seriefinale.

Video: Alle høydepunktene fra «seriefinalen»

Rosenborg — Vålerenga: Høydepunkter