Karius har fått en femårskontrakt og ventes å gi Simon Mignolet hard kamp om plassen som førstekeeper. 22-åringen har fått trøye nummer 1, med manager Jürgen Klopps velsignelse. Mignolet bruker nummer 22. LES OGSÅ:

Karius var i Manchester Citys ungdomsavdeling to år før han vendte hjem til Tyskland i 2011. Sist sesong spilte han alle 34 seriekamper og holdt buret rent ni ganger. Det hjalp Mainz til 6.-plass.

Karius ble av Klopp overtalt til å velge Liverpool.

— Det er en ære å spille for en klubb som dette. Jeg kan mye om Liverpool etter å ha sett laget på TV. Alle som spiller fotball kjenner klubbens historie, sa Karius.

— Jeg satt igjen med en god følelse etter å ha snakket med manageren, for han fortalte hva han ønsker å gjøre med klubben og spillerne. Det overbeviste meg.

— Jeg er henrykt over at vi har signert Loris. Han hadde en fantastisk sesong med Mainz og har utviklet seg til en veldig god keeper, sa Klopp.

Karius er Klopps tredje spillerkjøp siden han fikk jobben i oktober. I januar inngikk han avtaler om å hente Joel Matip og Marko Grujic, som begge slutter seg til klubben i sommer. (©NTB)