Det norske laget trente på Porrit stadium i Hamilton, om lag 12 mil sør for Auckland der det norske laget har holdt til frem til nå, og virket å være tente og klare for å gjennomføre en god økt.

Graham Hansen har vært isolert på hotellet i to dager på grunn av en sår hals, og deltok derfor ikke på Norges første trening etter 1–0-tapet mot New Zealand.

Beskjedene fra de norske spillerne var at de ikke var bekymret for Hansens helse, og at de tok sikte på at hun ville bli klar til tirsdagens kamp mot Sveits.

Det ser det nå ut til at hun er.

– «Caro» er klar og alle er tilgjengelige, var beskjeden fra landslagstrener Hege Riise på pressekonferansen før kampen.

Der møtte også Ada Hegerberg og Tuva Hansen, og førstnevnte avskrev dramatikken rundt landslagskollegaen.

– Jeg tror det var veldig småtteri. Jeg tror man bare ikke har tok noe risiko i forhold til småsykdom. Hun gikk glipp av en trening, og er i fint slag, sier Hegerberg på spørsmål fra NRK.

– Hun er en veldig viktig spiller for oss, og det er bra at vi har alle friske. Det er ikke alltid gitt det heller, fortsetter hun.

KLAR: Ada Hegerberg gleder seg til tirsdagens kamp mot Sveits. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det sveitisiske laget har også planlagt for at «Caro» står i startoppstillingen tirsdag.

– Vi planlegger for at hun er der, om ikke er det en annen toppspiller som tar hennes posisjon, sa Inka Grings tidligere mandag. Hun er Sveits sin hovedtrener.

Guro Pettersen var derimot en annen spiller som stod over økta før Sveits-kampen. Hun har en kjenning i låret, og stod over på grunn av belastningsstyring. Det opplyser lagets pressesjef.

Kampen mot Sveits blir Barcelona-stjernen sin 100. landskamp for Norge. Hun er en nøkkelspiller for det norske laget, som trenger en seier for å beholde sin VM-skjebne i egne hender.

Den sveitsiske landslagssjefen er i alle fall klar på hva de planlegger for mot Norge:

– New Zealand var smarte og reagerte bra. Dette skal vi også prøve på, hvorfor gjøre noe annerledes da vi så det fungerte for dem? Vi så at Norges formasjon ga store rom, og vi må spille for å utnytte de rommene, sa Grings.

Hun fortsatte:

Vi er ikke bare her for å delta, vi har lyst å vise hva vi kan. I morgen vil vi vise det.

Senere i dag skal Hege Riise, Ada Hegerberg og Tuva Hansen møte til internasjonal pressekonferanse på kamparenaen Waikato stadion i samme by.

Med tap for Sveits vil Norge trolig være uten sjanser til avansement allerede før siste runde i gruppespillet, noe som aldri tidligere har skjedd med et norsk seniorlandslag i sluttspill i VM, EM eller OL.

Om det blir uavgjort mot sveitserne, vil Norge være avhengig av hjelp fra New Zealand i siste runde om det skal kunne bli avansement. Norge møter Filippinene i siste kamp søndag og må vinne den også, mot gruppens antatt svakeste lag.