Overgangen har ligget i kortene en god stund og onsdag kom beskjeden om at Henderson forlater Liverpool. Torsdag ettermiddag ble overgangen gjort offisiell.

Henderson har lagt ut en avskjedsvideo på Instagram, der han takker fansen for sine 12 år i klubben.

– Jeg vil alltid være rød. Helt til dagen jeg dør. Takk for alt. «You’ll Never Walk Alone», sier Henderson.

På sosiale medier florerer det allerede bilder av Henderson som deltar på det saudiarabiske lagets treningsleir i Kroatia.

The Athletic-journalist James Pearce melder at Henderson ankom treningsleiren til Al Ettifaq tidligere onsdag.

Klubben ledes av Hendersons tidligere lagkamerat Steven Gerrard, som tok over treneransvaret i Al Ettifaq i starten av juli

– Det er en skuffende nyhet. Han har tidligere vært en som har stått opp og tatt kampen for utsatte minoritetsgrupper, og jeg ser at de gruppene reagerer nå. Det vrir seg litt i magen når du ser denne overgangen, sier daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen til VG.

For helt siden Henderson ble koblet til Al Ettifaq har det skapt store reaksjoner i og rundt Liverpool.

Henderson har vært en prominent støttespiller i LHBT-miljøet rundt klubben. At midtbanespilleren nå drar til et land der homofili er forbudt, har vekket kraftige reaksjoner.

«Det gjør oss forskrekket og bekymret at noen vurderer å jobbe i en sportsvasking-operasjon for et regime der kvinner og LHBT-personer undertrykkes, og for et land som regelmessig topper listen over antall årlige dødsstraffer», uttalte Kop Outs, en LHBT-gruppe som støtter Liverpool, tidligere denne måneden.

Senest onsdag la de ut en ny melding på Twitter der de ba Henderson revurdere overgangen:

– Jeg er spent på hva han komme til å si selv etter overgangen, for han må ha fått med seg reaksjonene og kritikken. Han har vært en så synlig representant for Liverpool på verdispørsmål tidligere, så hele situasjonen blir feil, sier Hansen.

– Jeg tror en overgang til Saudi-Arabia utvilsomt kommer til å gjøre skade på ettermælet hans, sa Liverpool-helten Graeme Souness nylig.

Det er den daglige lederen i supporterklubben enig i:

– Det vil alltid bli hengende over ham, og han vil bli husket for dette, sier Hansen.

Ifølge det anerkjente fotballnettstedet The Athletic får Liverpool rundt 12 millioner pund for Henderson. Det tilsvarer litt over 150 millioner kroner. Overgangen gir også Henderson en kraftig lønnsøkning.

Flere britiske medier melder at engelskmannen kommer til å tjene rundt 700.000 pund i uken. Det tilsvarer ni millioner norske kroner. Det er en tredobling av hva han har tjent i Liverpool.

The Athletic melder at overgangen ikke vil få konsekvenser for Hendersons plass på det engelske landslaget.