95 minutter var spilt. Inne i Luton-boksen stanget Diaz inn utligningen etter innlegg fra Harvey Elliott.

Da dro Diaz opp Liverpool-skjorten. Under stod det: «Frihet for pappa».

Diaz’ foreldre ble kidnappet forrige helg. Moren ble raskt frigitt, mens faren ennå er kidnappet av den venstreekstreme gruppen ELN. De er definert som en terrorgruppe av Colombia, USA og EU, ifølge Store norske leksikon.

– Det er fantastisk. Men det endrer ikke situasjonen. Fremdeles trenger vi progresjon i Colombia, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Jeg er glad på hans vegne. Noen ting er større fotball, sier Liverpool-legende og Sky Sports-ekspert Jamie Carragher.

Natt til lørdag uttalte ELN at de har satt i gang med å sette fri Diaz’ pappa.

Lokalavisen Liverpool Echo gir Diaz en tier på spillerbørsen.

Gesten og utligningen skjedde et kvarter etter at Luton gikk opp i en sensasjonell ledelse.

Mens Virgil van Dijk og Liverpool-spillerne febrilsk ropte på hands etter en corner satte Luton fart mot Liverpool-målet.

Issa Kaboré slo en strålende pasning i retning innbytter og eks-Manchester United-spiller Tahith Chong. Han hadde løpt seg fri og kunne styre ballen i målet bak Alisson.

Da var 80 minutter spilt.

– Luton har vært fantastiske. Du kan ikke si at de ikke har fortjent det. De har vært godt organisert, sier Carragher.

Scoringen kom etter en periode der Liverpool sløste flere sjanser. Darwin Núñez spesielt, var et lite under som ikke havnet på scoringslisten.

Thomas Kaminski – Luton-keeperen – var også en god grunn til at Liverpool ikke maktet å score tidligere i kampen. Flere ganger måtte belgieren i full strekk.

Dumpekandidaten Luton kryper opp til trygg plass med uavgjort. For Liverpool er det en smell i toppkampen. De har tre poeng til ligaleder Manchester City.

Grafikk: www.sofascore.com