– Jeg satte meg noen mål før operasjonen. Som å delta i studio sist helg og England denne. Det var ganske realistisk dersom du har kikhullsoperasjon. Men da operasjonen ble som den ble, så er det et veldig offensivt mål, sier Wikestad.

Han smiler i presserommet på Stamford Bridge, noen timer før storoppgjøret mellom Chelsea og Erling Braut Haalands Manchester City med start kl. 17.30.

VG omtalte at Wikestad skulle opereres for en måned siden. Da var det bare en dag før han skulle på operasjonsbordet på Rikshospitalet.

KLAR FOR KAMP: Viaplay-kommentator Kasper Wikestad og kollega Tor Ole Skullerud, her i presserommet på Stamford Bridge før søndagens kamp mellom Chelsea og Manchester City. Foto: Mikal Aaserud, VG

Wikestad ble i 2020 operert for kreft i tarm og nyre, og han lå 60 timer i narkose. Denne gangen er det leveren som er angrepet – av Metastase, en slags «dattersvulst».

Men operasjonen denne gangen ble mer omfattende enn tenkt, sier han. De fjernet en del av leveren hans. Han peker over et stort område rundt magen for å vise at legene skar «store deler av magelokket».

– Men jeg har tenkt at vi kjører på. Og jeg er veldig fornøyd med å ha fått det til. Men jeg er spent, det skal jeg innrømme, rundt hvordan denne kampen blir. Jeg blir veldig fort sliten, ikke minst sliten av støy. Men jeg tror det kommer til å gå greit.

Etter en uke på sykehuset har han erfaring med hvordan han skal komme seg raskest mulig på beina igjen.

Han har også sett idrett live. Som Vålerenga mot Rosenborg i Eliteserien og Vålerenga Ishockey mot Storhamar. Begge gangene ble han tildelt et eget rom på arenaen uten for mye støy. Nå blir det annerledes.

– Nå skal jeg bevege meg inn i fotballstøyen. Det er jeg spent på. Jeg hadde ikke dratt dersom jeg ikke tenkte at dette kom til å gå fint. Jeg er nok sliten i kveld, men jeg tenker at jo mer man får gjort, jo fortere man kommer seg ut, jo raskere blir jeg fin igjen, sier Wikestad.

Så er spørsmålet hva som skjer videre.

– Det har vært usikkert hva løpet blir. Men jeg fikk en telefon på torsdag om at det ikke blir cellegift. Da blir denne vinteren ganske mye bedre enn den kunne blitt, sier Viaplay-kommentatoren.