Wayne Rooney fikk sin debut i Premier League allerede som 16-åring for Everton. Han ble en stjerne over natten og veien gikk kjapt videre til Manchester United.

I podkasten «Seven: Rob Burrow, the podcast» åpner han opp om alkoholproblemer tidlig i karrieren.

– Min flukt ble alkohol da jeg var i begynnelsen av 20-årene. Jeg drakk til jeg sluknet, sier Rooney i podkasten.

Podkasten blir ledet av Rob Burrow (41) og kona Lindsey. Burrow er en rugby-legende med 493 kamper for Leeds Rhinos, han spilte 15 landskamper for England. For fire år siden ble han diagnostisert med ALS. Han får hjelp av kunstig intelligens med å snakke under podkastserien sin.

Det er blitt lagd en dokumentar om den tidligere rugby-stjernen og hans liv med ALS. Slik takket han og familien i sosiale medier for at folk har støttet dem:

Burrow spør hva som har vært de største utfordringene i karrieren. Rooney svarer alkohol.

– Det var folk jeg kunne snakke med, men jeg valgte ikke å gjøre det. (...) Jeg ville ikke være sammen med folk, for noen ganger føler du deg så flau. Og du føler at du har sviktet folk, og til slutt visste jeg ikke hvordan jeg skulle håndtere det, sier Rooney i podkasten.

Husker du denne perlen fra Wayne Rooney? Perfeksjon av et brassespark!

38-åringen har i tillegg til en formidabel fotballkarriere fått fire sønner med kona Coleen.

38-åringen har scoringsrekorden i Manchester United, hvor han spilte fra 2004 til 2017. Han har løpt ut på Wembley flere ganger enn de fleste med flagget på brystet. 38-åringen fikk 120 landskamper for England og scoret 53 landslagsmål, han ble også landslagskaptein.

LIGAMESTER: Wayne Rooney med sønnen Kai på armen etter at Manchester United ble ligamestere i mai i 2013. Kona Coleen Rooney valgte paraply. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB

I oktober var han ferdig som trener i MLS-klubben D.C. United i USA, men bare tre dager senere var ny jobb i boks, Wayne Rooney ble presentert som trener i Birmingham City. Han forteller at han ikke er redd for å prate om ting som er vanskelig lenger.

– Når du ikke tar imot hjelp og råd fra andre, så kan du virkelig være på et lavmål i livet, og jeg var det i noen år, sier Rooney.

Den tidligere storscoreren hyller Burrow for å være en positiv kraft og hans vilje i sykdommen.

– Jeg er takknemlig for at jeg jeg ikke er redd for å snakke med mennesker om utfordringer nå, sier Rooney til Burrow og kona Lindsey.

Birmingham er på 15. plass av 24 lag i Championship. Med 19 poeng etter 15 kamper.