Etter snaue 20 minutter ble den norske spissen spilt igjennom på venstresiden. Med høyrefoten dro mannen fra Halden seg innover og plasserte ballen lekkert forbi en sjanseløs Marc Andre ter Stegen i Barcelonas mål på Olympiastadion.

Angriperens andre La Liga-scoring denne sesongen. For bare noen få uker siden satte han også inn sitt første landslagsmål mot Jordan.

Han er den tredje nordmannen som har scoret mot Barcelona i La Liga. Kun Alexander Sørloth og John Carew har gjort det før han.

JUBLET FØRST: Jørgen Strand Larsen jublet først i Barcelona, men måtte til slutt se at Barcelona snudde kampen og slo Celta Vigo. Foto: ALBERT GEA / Reuters / NTB

Kvarteret før slutt doblet Anastasios Douvikas ledelsen for Celta Vigo, men så våknet Barcelona anført av leiesoldatene João Félix og João Cancelo.

Først viste Felix, innleid fra Atlético Madrid, frem sine serveringsegenskaper. Med en lekker lobb spilte han Lewandowski gjennom. Han kom før Ivan Villar i Celtas mål og fikk løftet ballen over keeperen.

Så var det Cancelos tur til å stjele showet. Først serverte mannen innleid fra Manchester City Lewandowski igjen som satte inn 2–2. Så satte portugiseren inn kampens seiersmål minuttet før full tid.

Med dagens snuoperasjon er Barcelona i føringen i La Liga før byderbyet mellom Atlético Madrid og Real Madrid i søndag kveld.