I kampens 91. minutt steg Birkir Bjarnason til værs og stanget inn 1–0 seier for Viking.

Dermed har siddisene fem strake seiere og ligger på andreplass i Eliteserien, ni poeng bak Bodø/Glimt og to poeng foran Tromsø.

Men kampen på Nadderud vil bli husket mest for det utenomsportslige:

Supportergruppen «Stabæk Support» varslet tidligere i uken at de ville forlate stadion idet kampen mot Viking startet, og søndag holdt de det de lovet.

I et åpent brev publisert torsdag skrev supporterne at «VAR ødelegger gleden ved å være supporter».

FORLATER NADDERUD: «Stabæk Support» pakket sammen sakene idet dommer startet kampen mellom Stabæk og Viking. Foto: Terje Pedersen / NTB

Gruppen mener VAR-avgjørelsene fremstår vilkårlige og forstyrrer kampene i altfor stor grad:

«Dette koster oss engasjementet. Det koster oss opplevelsen. Det gjør at det ikke er gøy å gå på kamp lenger», står det i brevet.

Viking-fansen valgte også å markere med 10 minutter stillhet i starten av kampen, før de begynte å synge «Hater, hater, hater NFF».

Stabæk trodde de hadde tatt ledelsen like etter halvtimen spilt ved Kasper Høgh, men målet ble annullert av VAR for en hands fra Høgh i forkant av scoringen.

I etterkant av annulleringen valgte Viking-fansen igjen å synge «Hater NFF».

KLAR BESKJED: «Stabæk Support» forlot stadion, og etterlot seg en tydelig melding til NFF. Foto: Terje Pedersen / NTB