– Det er den beste måten du kan rykke opp på. Dette er noe vi kommer til å huske. Det er mange her som ikke har opplevd eliteserien. Jeg er jævlig imponert, sier Dan Peter Ulvestad til VG.

For KBK kom til hovedstaden med 0–2 fra første møte, og trengte et lite mirakel på Intility. De fikk de:

Kvarteret før full tid fikset Mikkel Rakneberg 1–0. Seks minutter senere la Marius Broholm på til 2–0. To ekstraomganger og en straffesparkkonkurranse senere - og KBK er tilbake i Eliteserien etter én sesong i Obosligaen.

– Vi hadde det som mål før sesongen, og det er knallsterkt å stå her nå og ha klart det. Det var litt surrealistisk, oppsummerer Ulvestad.

– Ingen hadde troen på oss, men alle oss i klubben hadde troen selv. Vi gikk inn disse kampene med jævlig troen så det er sinnsykt at det gikk til slutt, sier Christoffer Aasbak til TV 2.

Etter at bragden var sikret ble det ellevill feiring i garderoben - med allsang og jubel til Åge Aleksandersens «Min dag». Se feiringen i videovinduet øverst.

Kontrasten var enorm for Vålerenga.

– Jævlig. Det er et bunnpunkt. Det er en tomhetsfølelse man ikke har vært borti før, sier Christian Borchgrevink til VG. Han var den eneste som bommet i den dramatiske straffesparkkonkurransen.

Etter en Vålerenga-kollaps i ordinær tid skulle det hele avgjøres på straffer. Etter åtte straffer sto begge lag med fire treff.

Så gikk VIF-gutten Borchgrevink opp og bommet. Da Christoffer Aasbak traff med sin, var det et faktum: Vålerenga rykker ned til Obosligaen etter 22 år i Eliteserien. KBK er tilbake i Eliteserien.

I minuttene etter var det full fortvilelse blant Vålerenga-spillerne. Borchgrevink gikk raskt bort til den harde kjernen hos supporterne. På TV 2 rullet bildene av en fullstendig gråtkvalt Borchgrevink.

– Jeg har ikke fått noe annet enn støtte. Det betyr selvfølgelig mye. Det er det mest brutale du får i fotballen, og så står man i sentrum av det. Men jeg har bare fått kjærlighet av medspillere, apparat, supportere og familie, så det gjør det jo lettere i hvert fall, sier Borchgrevink til VG etter straffemissen.

Styreleder i Vålerenga Fotball Elite, Tuva Ørbeck Sørheim, sier at denne dagen handler om å sørge og la nedrykket synke inn.

– Det er en tragedie. Det er det for alle store lag som man forventer mye mer av. Vålerenga burde prestere utrolig mye bedre enn det her. Det må vi gjøre igjen, sier Sørheim til VG.

– Du får det ikke så mye verre, sier VIFs midtbanespiller Magnus Bech Riisnæs.

VIF-trener Geir Bakke sliter også med å sette ord på nedrykket.

– Vemodig. Grusomt trist. Jeg har ikke øvd så mye på hva man skal si eller hvilke uttrykk man skal bruke, men det er bare vondt, sier Vålerengas hovedtrener til VG.

VIFs forsprang på to scoringer fra onsdagens oppgjør la et solid grunnlag for søndagens verter, men KBK slo knallhardt tilbake og sjokkerte iskalde Intility Arena etter 75 spilte minutter.

Vålerenga kollapset fullstendig og måtte ut i ekstraomganger etter KBKs andre scoring.

Det endte i fortvilelse for Oslos kongeblå.