Newzealenderen Wood var virkelig i slaget mot sine gamle lagkamerater i Newcastle.

– Dette er et tøft sted å spille. Laget presterte veldig bra, sier hat trick-helten til BBC.

– Jeg bryr meg ikke om hvor jeg scorer! Det er fint å komme tilbake til Newcastle. Jeg nøt virkelig tiden min her, fortsetter han.

Etter at svenske Alexander Isak sendte vertene i ledelsen på straffespark i første omgang, var det duket for Wood-show på St. James’ Park.

Tidligere Manchester United-spiller Anthony Elanga fant kraftspissen på åpent mål på overtid i første omgang, og lagene gikk til pause med 1–1.

Like etter hvilen kontret Forest. Igjen var det Elanga som serverte Wood, men denne gangen måtte 32-åringen gjøre det meste på egen hånd. Wood trakk seg innover i banen, sendte Newcastle-forsvarer Dan Burn i «pølsebua» og chippet inn ledermålet over Martin Dubravka.

Og etter å ha gjort sitt andre mål på «Boxing Day» skulle han også bli hat trick-helt for Forest. Seks minutter etter å ha rundet Burn brukte Wood samme finte på keeper Dubravka da han ble spilt gjennom alene med keeper.

32-åringen hadde dermed åpent mål og kunne spasere inn 3–1 med en halvtime igjen å spille.

Newcastle maktet aldri å slå tilbake, og står nå med fire tap på de fem siste kampene i Premier League. Eddie Howes mannskap ligger på 7.-plass på tabellen.

Nuno Espírito Santos’ første seier som Forest-sjef gjør at laget klatrer opp fra 17.- til 16.-plass på tabellen.