– Ut ifra de resultatene det laget har hatt og hvordan de har stått i kamper og rotet det til – så er det en seier. Det er ikke noe tvil om det at det er en seier. De må kjenne på at det harde arbeidet de la ned i dag, det er der listen ligger, oppsummerer TV 2s ekspert Solveig Gulbrandsen.

– Vi holder nullen mot et av de beste lagene i verden, og vi gjør det med full innsats, sier landslagssjef Leif Gunnar Smerud til TV 2.

13.121 tilskuere i franske Reims fikk se fransk sjansesløseri, norsk kynisme og tre stolpetreff.

Det ville seg bare ikke for den gigantiske forhåndsfavoritten i Nations League-oppgjøret.

– Det vi legger ned sammen i dag, det er utrolig artig å være med på, sier Ingrid Syrstad Engen til TV 2.

Hun ble kåret til Norges beste på VG-børsen og belønnet med en syver.

– Jeg føler at jeg gjorde en solid jobb for laget, og da er jeg fornøyd.

For Norges del er tirsdagens poeng viktig i kampen mot å unngå direkte nedrykk fra nivå A. Det skiller ett poeng til Portugal på plassen over med to kamper igjen. Portugal er motstander på Ullevaal i desember.

Spørsmålet er om Norge var heldig som ikke gikk under halvveis i kampen.

Norge startet kampen nemlig meget godt og var fullt på høyde med hjemmelaget. Det eneste som hemmet nordmennene var offsidelinjer av ypperste klasse fra Frankrike.

Men offside var også et hinder for de franske kvinnene.

På overtid i førsteomgang glapp keeper Aurora Mikalsen ballen etter et fransk hodestøt. Returen fra Sandie Toletti gikk i mål, men Norge ble reddet av en offsideavgjørelse. Målet burde muligens blitt godkjent.

Foto: Skjermdump TV 2 Sport 1

– Det så mistenkelig ut som onside, sa TV 2-ekspert Ingrid Rydland i pausesendingen.

– Ekstremt marginal. Der er Norge heldige. Scoringen burde fort ha stått, følger TV 2s Yaw Amankwah opp etter kamp.

Franske RMC Sport skrev det var en tvilsom avgjørelse og bemerket at det ikke er VAR i bruk.

Synes du det er offside?

Det var imidlertid ikke jevnt i annenomgang. Frankrike skapte flere store muligheter. Toletti blåste ballen upresset over fra syv-åtte meters hold før en umarkert Julie Dufour headet over mål fra kloss hold.

Senere i omgangen traff Sandy Baltimore stolpen etter at hun fikk skjære innover i banen mot et ryggende norsk forsvar.

Midt mellom alle de franske mulighetene skulle Norge også få en mulighet. Maren Mjelde raget høyest på et hjørnespark, men headet like til side for mål. Hun ble forstyrret i avslutningsøyeblikket av den franske målvakten.

Stolpetreff nummer to og tre for kvelden kom i sluttminuttene for Frankrike, men ballen spratt stadig på feil side av stengene for hjemmelagets del.

Frida Maanum og Norge fikk en stor kontringsmulighet på tampen av kampen, men dårlig presisjon fra Arsenal-stjernen hindret norsk målsjanse.

Norge var uten Ada Hegerberg, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten.