– Jeg har hatt Hugo både som lagkamerat og spilt mot ham på trening, så det er ikke noe nytt. Han har en del tjuvtriks og er ganske verbal ute på banen, sier Patrick Berg til VG med et smil.

Bodø/Glimt-spillerne lot seg irritere over mange stopp i spillet da belgiske Club Brügge rodde i land en sjelden borteseier på Aspmyra.

– Det er bittert at han skulle få seieren i dag, sier Sondre Fet etter bataljen i klassisk Bodø-vær.

Indreløperen hevder at «det var god tone hele kampen», men dommeren valgte å bryte inn da Fet og Vetlesen var involvert i litt munnhuggeri på tampen av andre omgang.

– Nei da, det var litt vennskapelig fyring, sier Fet, mens latteren og smilet røper at han kanskje ikke forteller hele sannheten.

TJATRA GÅR: Hugo Vetlesen liker å være høylytt og pratsom ute på fotballbanen, forteller lagkamerat Patrick Berg. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Hugo Vetlesen forklarer overfor VG hvorfor han blandet seg inn i situasjonen: Club Brügge hadde spilt ballen ut på grunn av en skade, men etter gjentatte stopp i spillet valgte Glimt-innbytter Nino Zugelj å spille ballen til nytt innkast istedenfor å sentre tilbake til gjestene.

– Han er en type som er fin å ha på eget lag, så er han bevisst provoserende når han spiller, sier Brede Moe om sin tidligere lagkamerat.

– Jeg så han blandet seg inn i situasjonen med Fet og Zugelj i andre omgang...?

– Det er Hugo i et nøtteskall. Det er ikke noe overraskende, sier Moe.

KLEM: Club Brügge-trener Ronny Deila var raskt borte hos tidligere Bodø/Glimt-spiller Hugo Vetlesen. Foto: Per-Inge Johnsen / NTB

I fjor ble Vetlesen kalt «en rotte på banen» av tidligere lagkamerat og TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

På spørsmål om hva som gjør Vetlesen så irriterende, svarer hovedpersonen selv først at «han håper det er fordi han er god», før han fortsetter:

– Uansett hvilket lag jeg spiller på så kommer jeg til å gi alt. Uansett hvem som står på andre siden så skal jeg gjøre alt jeg kan for at laget mitt skal vinne. Det er tankegangen min. Det må jeg ha, for det er da jeg koser meg og har vinnermentalitet, sier han.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen syntes Vetlesen leverte en god kamp på Aspmyra. Han er godt kjent med Vetlesens små knep.

– Han har et veldig godt engasjement på banen og så har han noen tjuvtriks i ermet. Det tror jeg man må ha. Men han har også et vinnende vesen som gjør at han slipper unna med en del av de tingene, sier Knutsen.