Lyn trenger 17 millioner kroner i nødhjelp, og selskapet for de små investeringene – Olja Lyn – har satt seg som mål å skaffe tre millioner kroner.

— Det har gått bra, påstår Odd Karlsrud, til tross for at det mangler to millioner kroner og bare gjenstår ni dager før dagen er kommet da alt skal være på plass for Oslo-klubben.

For de små beløp

Olja Lyn skal kjøpe andeler i de seks spillerne som er lagt ut i Spillerinvest. Selskapet tar i mot de mindre beløpene, men ikke mindre enn 10.000 kroner. De som har mye penger - minimum 250.000 kroner – investerer direkte i den spilleren de måtte ønske.

Les også:

Olja Lyn skal investere 500.000 i hver av de seks spillerne; Mads Dahm, Erling Knudtzon, Davy Claude Angan, Magne Simonsen, Arnar Darri Petursson og Vegar Gjermundstad.

Siste gang

Odd Karlsrud har vært med på redningsaksjoner før. I fjor var han med på å etablere Lyn Fotballs Venner. En forening som samlet inn nok til at klubben klarte å berge lisensen.

Denne gangen er han sikker på at det er siste gang han er med på en redningsaksjon for klubben som står hans hjerte nært.

- Et beløp på 17 millioner kroner vil gi klubben nok til å ri av stormen og samtidig sørge for at klubben har arbeidskapital til å kunne fortsette, sier Karlsrud til Aftenposten.no.

Han er ikke redd for at pengene er brukt opp ved nyttår og at det nok en gang blir snakk om konkurs og krise. Odd Karlsrud velger å være optimist til det siste.

— Vi vet at det er mange som fortsatt sitter på gjerdet. De venter til det aller siste med å gi sitt tilsagn, sier Karlsrud.

Usikkerhet

Det er fortsatt usikkert hvor stor del av de 17 millioner kronene klubben trenger, som er samlet inn.

INVESTERER: Olja Lyn spytter penger inn i Lyn-direktør Erik Langeruds Spillerinvest.

Da det ble kjent at klubben startet et spillerinvesteringsselskap for å skaffe penger, hadde klubben fått tilsagn om investeringer på 2,2 millioner kroner. Dette var for ni dager siden. I mellomtiden har altså Olja Lyn skaffet til veie en million kroner.

Hvor stort beløp som er samlet inn blant de tunge investorene de siste ni-ti dagene er uklart og Lyn-ledelsen vil ikke bidra med tall.