– Jeg sparket ballen tilbake mot ballgutten. Det beklager jeg, men han kastet den veldig løst på meg, sa West Ham-manager David Moyes til BT Sports etter kampen.

Men 59-åringens oppførsel da han fikk rødt kort i sluttminuttene virket uansett som en voldsom overreaksjon. Han var et par centimeter unna å treffe ballgutten i bakhodet da han rasende dundret ballen mot ballgutten som da to med ryggen til.

Det er godt mulig at dette får etterspill for den rutinerte manageren som var alt annet enn fornøyd med dommerne da finaleplassen glapp.

– Vi har hatt glede av å være med i turneringen, men jeg er ikke så sikker på om vi har hatt glede av dømmingen.

– Jeg er virkelig stolt av spillerne og hvordan de spilte med ti mann var fantastisk. Andre lag ville ha ramlet sammen og tapt med to eller tre. Guttene her er fantastiske. Tøffe gutter, roste skotten.

I SENTRUM: Jens Petter Hauge diskuterer med David Moyes mens West Ham-manageren får det røde kortet av dommer Jesus Gil Manzano. Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Hauge fra start

Hauge fikk sjansen fra start i sin andre kamp på rad ettersom danske Jesper Lindstrøm er ute med skade. Det var 11. gang han spiller dra start denne sesongen, og for tredje gang i Europa League.

22-åringen fikk da også en meget sentral rolle i dramatikken som utspant seg foran 52.000 tilskuere i Frankfurt.

Da 18 minutter var spilt ble Hauge spilt frem og var på vei alene igjennom da han gikk over ende i duellen med West Ham-back Aaron Cresswell. Dommer Jesus Gil Manzano dømte først frispark og gult kort, men etter å ha studert VAR-bildene dro han opp det røde kortet.

Uenige om utvisningen

– Med rette er dette et rødt kort, mente Pål André Helland i Viaplay-studio.

Men studiokollega Eirik Bakke var ikke enig.

– Jeg mener at den er billig. Han er borti der, men jeg mener det er billig, sa Bakke før Helland kontret:

– Jeg vil ha rødt kort der ti av ti ganger. Gjør du et ærlig forsøk på å ta ballen er det ikke rødt kort, men det er ikke et ærlig forsøk med de hendene der oppe, sa Helland.

UTVIST: Aaron Cresswell feller Jens Petter Hauge, og får etter hvert rødt kort helt i starten av kampen. Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

– Det er en tøff duell og jeg prøver å bruke kroppen min så godt jeg kan og komme meg foran. Jeg har ikke sett det igjen, så det er vanskelig for meg å si om det er korrekt eller ikke. Men når han først blåser er det naturlig for meg å tenke at det også skulle være rødt kort, sa Hauge selv om situasjonen da han ble intervjuet av Viaplay etter kampen.

West Ham-kaptein Declan Rice mente utvisningen var korrekt, men var generelt misfornøyd med dommer Manzano.

– Det røde kortet var en riktig avgjørelse når man ser tilbake på det. Men ingen av dommeravgjørelsene så ut til å gå i vår favør. Dommeren så ut til å dømme for dem, og når du har noen imot deg er det ikke mye å gjøre, klaget midtbanestjernen ifølge BT Sports.

Med ti mann og 1–2 i første oppgjør ble det tøft for West Ham. Og verre skulle det bli, for bare minutter etter utvisningen kom scoringen.

Ansgar Knauff gjorde forarbeidet og Rafael Borre banket inn 1–0 fra åtte meters hold. Det ble kampens eneste mål, og selv om West Ham kom til et par brukbare sjanser ble det aldri spennende. Til det hadde vertene for god kontroll på Premier League-laget.

Tomas Soucek headet utenfor fra kloss hold i sluttsekundene, men en eventuell scoring da ville vært for sen til å skape trøbbel.

Stormet banen

Mot slutten av oppgjøret ble det meget ampert, og Moyes ble altså sendt opp på tribunen da han rett og slett mistet besinnelsen på sidelinjen. Hauge var rett i nærheten av Moyes da han fikk det røde kortet.

Se de ville scenene fra banestormingen i Frankfurt:

Fem minutter senere ble Hauge byttet ut med det som så ut som krampe, men han gjorde en god kamp og styrket sine muligheter til å få starte Europa League-finalen om et par uker.

Finalen spilles i Sevilla 18 mai, og motstander er altså Rangers som vant 3–1 hjemme mot RB Leipzig og 3–2 sammenlagt.

Eintracht Frankfurt-fansen stormet banen av ren glede da sluttsignalet gikk, og de ville jubelscenene kan skape trøbbel for Bundesliga-klubben. Lagenes supportere var i sammenstøt før kampen, og store politistyrker var på plass uten at de klarte å hindre banestormingen.

42 år etter forrige Europa-finale får Eintracht Frankfurt en ny sjanse. I UEFA-cupfinalen i 1980 tapte laget 2–3 mot Borussia Mönchengladbach. Laget kom til semifinalen i Europa League for tre år siden, men tapte da mot Chelsea på straffespark.

PS! Vinneren av Europa League-finalen kvalifiserer seg for neste sesongs Champions League. Eintracht Frankfurt ligger på 11. plass i Bundesliga, og er sjanseløse på å sikre seg Champions League-spill via ligaen.