Thiago gikk av banen til stående ovasjoner fra Anfield-publikumet i storseieren over Manchester United. Alle hadde lagt merke til hvordan spanjolen danset rundt på banen og dikterte spillet med millimeterpresisjon.

– Thiago er en utrolig spiller. Han har slitt med skader og hatt vanskeligheter med å komme inn i rytmen for Liverpool. I kveld og i forrige kamp mot Manchester City viser han hvor god han er. Det er ikke mange som holder samme nivå, mener fotballekspert i NRK, Thore Haugstad.

Lokalavisen Liverpool Echo belønnet 31-åringen med 10 på børsen – best av samtlige på banen. Thiago skapte flest sjanser, hadde flest driblinger, hadde flest ballberøringer og traff med 96 prosent av pasningene sine.

– Jeg kan ikke være dommer over egen prestasjon, lød det beskjedent fra hovedpersonen selv.

Da må lagkameratene ta ansvar for hyllesten.

– Han er fantastisk. Jeg trenger egentlig ikke å snakke om han. Jeg husker at jeg spilte mot han i ung alder, og jeg klarte ikke å komme i nærheten av ham. Det er en nytelse å få spille på samme lag som han, sier Liverpool-kaptein Jordan Henderson.

Liverpool-manager Jürgen Klopp brøt nesten sammen i latter før journalisten hadde stilt ferdig spørsmålet om midtbaneeleganten.

– Det var ikke så verst, gliser tyskeren.

Thiago traff på det meste i tirsdagens kamp mot Manchester United. Foto: Sofascore.com

Kilde: sofascore.com

I Premier League er Liverpool tilsynelatende nesten to helt ulike lag med og uten Thiago fra start.

Når Thiago starter:

  • 13 seire, én uavgjort og null tap.

  • Målforskjell: 41–4 i målforskjell

  • 2,86 poeng per kamp

  • 2,93 scorede mål per kamp

  • 0,29 innslupne mål per kamp

Når Thiago ikke starter:

  • 10 seire, seks uavgjort, to tap

  • Målforskjell: 42–18

  • 2 poeng per kamp

  • 2,33 scorede mål per kamp

  • 1 innslupne mål per kamp

– Han er en spiller som er veldig god til å åpne opp defensive lag som ligger tett. Han flytter beina raskt og spiller fri lagkamerater på små flater, sier Haugstad.

Underveis i 4–0-seieren over de røde djevlene rant det inn en kanonade av gode ord fra profilerte fotballeksperter.

– Det ser ut som han spiller fotball i hagen med ungene, beskrev Liverpool-legenden Jamie Carragher,

– Fremragende, mente hans kollega hos Sky Sports, Gary Neville.

– Et mesterstykke. En fenomenal prestasjon, roste Michael Owen, med fortid i både Liverpool og United.

Thiago kostet Liverpool knappe 200 millioner kroner i 2020. Småpenger i dagens overgangsmarked. Siden han kom fra Bayern München har han imidlertid vært plaget av en rekke skader, samt hatt corona to ganger.

Nå skinner spanjolen for et titteljaktende Liverpool. «Thiago eller ingenting» var Pep Guardiolas ønskeliste som Bayern München-manager. Nå, som Manchester City-manager, er det nettopp spilleren han beundrer så høyt som kan felle ham.

– Thiago er et symbol på hvordan Klopp har utviklet laget. I Dortmund ble lagene hans kjennetegnet av mye press og kriging, og uten mange spillere som Thiago. Med han har Klopp utviklet laget og spillet, sier Haugstad og fortsetter:

– Liverpool er blitt et bedre, ballbesittende lag, og likere City sånn sett. Signeringen av Thiago symboliserer Klopps trekk mot Manchester City-modellen.

Thiago småhaltet av banen etter 80 minutter, men de første rapportene tyder på at byttet først og fremst var for å være på den sikre siden.

– Han er verdensklasse. Vi må sørge for at han er klar til så mange kamper som mulig, sier Klopp.

I øyeblikket topper Liverpool Premier League to poeng foran City, men med én kamp mer spilt.