Dermed er Real Madrid klare for kvartfinale i Champions League.

Kylian Mbappé scoret i den første åttedelsfinalen mot Real Madrid fire minutter på overtid. 23-åringen fulgte opp med en ny nettkjenning etter 39 minutter i Madrid. Dermed hadde PSG 2–0 sammenlagt.

Det så ut som om Lionel Messi kunne være på vei mot nok en finale, med en ny klubb.

For alle trodde Mbappé hadde avgjort 8-delsfinalen i PSGs favør. Så overtok en 11 år eldre franskmann showet fullstendig i Madrid.

Etter flere store målsjanser, hadde Karim Benzema øvd nok. Etter 61 minutter var det klart for 17 minutter med Benzema-show og magi.

– Jeg bare så ikke den komme. Benzema, for en spiller, sa tidligere Real Madrid-spiller Michael Owen til BT Sport etter kampen.

– Det er noe av det villeste jeg har sett live, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen på sending rett etter kampen.

Det første målet kom som følge av en kjempetabbe av keeper Donnarumma, som spilte ballen foran eget mål i en duell med Benzema, ballen havnet hos Vincius, som la ballen tilbake til Benzema. Da var Donnarumma så bakpå at franskmannen enkelt kunne sette ballen i mål.

PSG-trener Mauricio Pochettino skylder på dommeren som ødela kampen, som ikke dømte angrep på keeper.

– Det er umulig å aksptere, for det var så åpenbart frispark. Etter målet får Real håp. Den situasjonen forandret kampen og alt fullstendig. Når noe veldig, veldig urettferdig skjer, så er det vanskelig for spillerne utpå banen, sier Pochettino på TV 2s sending.

Den neste nettkjenningen kom etter en genial og ekstremt følsom pasning fra Luka Modric. Benzema scoret fra kloss hold, via PSG-kaptein Marquinhos. To minutter senere var Benzema på plass foran mål igjen, etter en grusom klarering av samme Marquinhos, og det eksploderte fullstendig på Santiago Bernabéu.

– Selv om vi lå under mistet vi ikke stolheten og viljen til å kjempe. Det er en helt utrolig kveld, selv om det fortsatt er langt igjen til finalen, sier Real-keeper Thibaut Courtois til TV 2 etter kampen.

Benzema er 34 år og 80 dager og nå den eldste spilleren til å score hat trick i en Champions League-kamp. Olivier Giroud hadde den gamle «eldre herrer-rekorden», han var 34 år og 63 dager da han scoret tre for Chelsea mot Sevilla i 2020.

Benzema gikk rundt på banen med et stort glis etter kampen. Selvsagt. Han klappet og knyttet neven mot fansen. Etterpå ville alle klemme den veldig skjeggete målmaskinen. Og han tok imot lagkamerater og ledere med åpne armer.

Luka Modric gikk rundt på gresset og skrek av glede.

Det var utsolgt på Santiago Bernabéu. 61.000 fikk plass på en stadion som normalt tar 81.000.

Så langt er Liverpool, Bayern München og Manchester City videre til kvartfinale, i tillegg til Real Madrid.

MÅL: Kylian Mbappé sendte PSG i ledelsen og ble gratulert av Lionel Messi. Men gleden varte ikke kampen ut. Foto: JAVIER SORIANO / AFP