Det var i et intervju med CBS, med flere store eks-spillere etter Manchester Citys finaletriumf, at Haaland fikk spørsmål av tidligere Manchester United- og Danmark-keeper Peter Schmeichel.

Han lurte på hvor mye av æren for Haalands karriere moren hans burde få.

– Mye, sier Haaland, som ble avbildet sammen med moren i lyseblå kjole nede på gressmatten på finalestadion i Istanbul lørdag kveld.

– Hun var en løper. Det er der jeg har farten min fra, sier han.

Her kan du lese om hele Haaland-dynastiet

Både bestemoren Inger Åse Høyland Braut og mamma Gry Marita Braut var begge gode friidrettsutøvere på nasjonalt nivå.

Mamma Haaland er juniornorgesmester i sprint og konkurrerte også i sjukamp. Hun tok med sønnen på friidrettsbanen da Haaland var ung.

Men hun har ikke for vane å dukke opp i offentligheten i forbindelse med sønnens mange bragder på banen. Champions League-finalen var et unntak.

HJERTELIG KLEM: Gry Marita Braut omfavner sønnen Erling Braut Haaland etter sistnevntes seier i Champions League-finalen i Istanbul lørdag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Haaland fortalte lørdag kveld om hva familien betyr for ham.

– De har spilt en stor rolle. Moren min er litt i skyggen, pappa er mer i rampelyset. De har støttet meg siden dag én. De har kjørt meg på trening, de har gitt meg mat hver dag. Når jeg tenker tilbake på det, for et stressende liv de må ha hatt, jeg spiste jo så mye da jeg var ung.

– Så det er klart det er emosjonelt. Så når jeg blir spurt om hva det første jeg tenkte på (etter sluttsignalet), så er ikke det bare hva jeg ofret selv, men det mine foreldre og andre har gjort de siste 15 årene. Så de betydde alt til slutt.

Haaland feiret som besatt med lagkompiser, trenere og fans. Men tok seg også god tid med sine aller nærmeste som hadde tatt turen til Tyrkia.

Som kompisene fra Bryne, Salernitana-spiller Erik Botheim, Bryne-jenta Isabel Haugseng Johansen, og nær familie.

Selv om han sikret sitt tredje trofé i en eventyrlig sesong rent scoringsmessig, kjente Haaland på store finalenerver.

Og selve kampen ble ingen stor prestasjon av 22-åringen.

På slutten fikk han imidlertid ekstra høy puls, avslører han i CBS-intervjuet.

Da laget Haaland et frispark som ga Inter en siste sjanse til å utligne før kampslutt. Haaland mener selv han laget et «idiotisk frispark».

– Jeg har aldri hatt så vondt i magen før. Da jeg dyttet ham litt, så tenkte jeg «hvorfor gjør jeg dette?». Jeg ga dem en sjanse.

Han slapp med skrekken. Da dommeren blåste av viste resultattavlen 1–0 til de lyseblå fra Manchester.

– Jeg tenkte at dette var hundre kilo av skuldrene mine. Det er første gangen vi klarer det i denne klubben. Vi klarte det. Vi tok «The Treble». Jeg gråt så mye. Jeg kan ikke huske sist jeg gråt så mye i livet mitt, sier Haaland til CBS.