Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Wayne Rooney. Ingen har klart det.

Men etter 4–1-scoringen mot Arsenal onsdag kveld er en 22 år gammel lyslugg fra vesle Bryne ett steg nærmere å gjøre noe de største fotballikonene fra alle verdens hjørner forgjeves har forsøkt..

Foto: PHIL NOBLE, Reuters

Citys norske nier har fortsatt syv ligakamper igjen til å forevige Haaland-navnet i historiebøkene, ved å slette spisslegendene Alan Shearer og Andy Coles «uoppnåelige» rekord for flest mål på én sesong i Premier League.

I sesongene 1993/94 og 1994/95 og puttet henholdsvis Cole og Shearer 34 mål – på 42 kamper. Cole for Newcastle og Shearer for Blackburn.

Ettersom ligaen foran 1995/96-sesongen innskrenket antall lag fra 22 til 20, og dermed også antall ligakamper fra 42 til 38, har rekorden til de to spisslegendene virket uoppnåelig.

Helt frem til to føtter fra Vestlandet ble plantet på engelsk jord, og på en sommerdag i august 2022 kickstartet en debutsesong ingen har sett maken til.

  • Vi har plukket ut åtte av de beste Haaland-øyeblikkene så langt i Premier League.

  • Ekspertene Pål André Helland og Kristoffer Løkberg velger ut hver sin favoritt – og begrunner hvorfor.

  • Nederst i saken kan også du stemme på sesongens beste Haaland-scoring – blant våre fire utvalgte finalister.

«Supermennesket» åpenbarer seg fra start

Fotball-England går av hengslene. Med to mål i Premier League-debuten mot West Ham – ett på straffespark og ett alene med keeper etter en krempasning fra Kevin De Bruyne – er tvilerne allerede i ferd med å snu.

Tvilen om at Pep Guardiolas velsmurte maskineri kan funke minst like godt med en rendyrket spiss som uten, er blitt til tro. Faktisk er Manchester United-legenden Gary Neville blant de mest imponerte:

– Det er nesten som om han er et supermenneske med tanke på styrken. Det føles nærmest urettferdig overfor de andre, måper ekspertkommentatoren på Sky Sports etter nordmannens åpningskamp.

Etter en overlegen 4–0-seier over Bournemouth i neste ligarunde skal Neville få flere grunner til å heve øyenbrynene.

Klinisk volley redder dagen mot Newcastle

City er i gjørma og ligger under 1–3 mot Newcastle, før måldyret Haaland våkner og banker liv i håpet om poeng med en redusering foran 50.000 mennesker på St. James' Park.

Haalands volley etterfølges av en Bernardo Silva-utligning tre minutter senere, og City klorer meg seg ett poeng fra den kaotiske seksmålsthrilleren i Nord-England.

Nysigneringen fra Bryne har fått en «flying start» med tre mål på like mange starter med City-logen på brystet.

Men lite aner fansen hva som er i emning neste gang Haaland trer på seg trøye nummer ni.

Krystallklart hat trick mot Palace

1, 2, 3!!!

Tre ganger på 19 minutter er Haalands venstrefot sist på kula før den finner veien til nettmaskene bak Crystal Palaces oppgitte sisteskanse.

Hat-tricket er hans første etter 600-millionersovergangen fra tyske Dortmund.

Hjemmefansen er tryggere enn noensinne på at de har kjøpt gullkalven, og da Haaland tas av banen før kampslutt, er det til stående applaus fra de mange tusen som på kort tid har trykt spissen til sitt hjerte.

Tre kamper og fem nye mål senere er dagen for den ordentlige manndomsprøven kommet: Byrival og mangeårig storebror Manchester United gjester Haalands nye lekegrind, Etihad.

Sklitakler erkefienden opp på tribunen

– Han er ustoppelig! brøler Viaplays fotballkommentator Kasper Wikestad inn i mikrofonen.

Brynes store sønn har nettopp sklitaklet inn sin andre scoring på tre minutter i storkampen som ender med knusende 6–3 til City. Og ikke nok med det:

Haaland putter tre baller i garnet og er nest sist på to av Citys seks scoringer. Nok en gang får han matchballen med hjem til leiligheten.

På de neste tre kampene blir det tre nye scoringer, blant dem en «erketypisk Braut».

Brautebilen feier unna Brighton

Med rå styrke som en brøytebil bare feies Brightons forsvarer unna, før ballen enkelt trilles i buret.

«Haaland, Haaland, Haaland, Haaland ...»

Nå skriver alle om Haaland, snakker om Haaland, drømmer om Haaland. Mannen som fikk børskarakter 10 av lokalavisen etter maktdemonstrasjonen mot byrival United, er på alles lepper denne høsten.

Ett mål til scorer han som matchvinner syv minutter på overtid mot Fulham, før det eneste som kan gi en pustepause fra alt Haaland-hysteriet, står for tur: Fotball-VM.

Da Premier League starter opp igjen etter nesten 50 dager med landslagsfotball og verdensmesterskap opplever Haaland en av sine mest spesielle kvelder under flomlysene på Elland Road.

Respekt og ferdighet mot favorittklubben

I fødebyen Leeds for første gang i karrieren, mot pappa Alfies gamleklubb, scorer lysluggen to mot laget han tidligere har kalt sin favorittklubb. I respekt dropper Erling Braut Haaland feiringen på begge målene.

Folket våkner fra VM-dvalen og blir igjen påmint navnet til målgarantisten fra Jæren. Alt ser rosenrødt ut for de himmelblå.

Derfor er det overraskende at «kun» fire seire og fem Haaland-mål følger de neste syv kampene.

Etter Citys astronomiske standarder har den tøffe perioden gjort at et tap mot Ødegaards menn på Emirates i den neste runden kan føre dem hele ni poeng bak ligalederen.

Men da tar jærbuen ansvar.

Spikeren i kisten mot utfordrer nummer én

Haalands vristspark i lengste hjørne blir spikeren i kisten i Citys bunnsolide 3–1-seier på rivalens gress.

– Erling var et monster i andre omgang. Måten han fillerister Gabriel på i den ene 50/50-duellen, er det ingen andre i verden som gjør, hyller Ståle Solbakken sin landslagselev på Viaplays sending etter slaget mellom tittelkandidatene.

Både prestasjonen og resultatet lar seg høre. Manchester City er for alvor koblet på igjen i tittelkampen.

Haaland har fått lukten av gull og scorer seks ganger på sine seks neste oppgjør.

Klippet i stykker med saksen

Saksesparket mot Southampton i begynnelsen av april fremstår som det mest spektakulære.

– Vi hadde to fantastiske tiår med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi, men han er på dét nivået. Han scorer mange mål, utbrøt Pep Guardiola etter 4–1-seieren.

– Det er ikke lett å plukke opp ballen fra luften og ned til gresset slik. Hans talent er stort. Vi trenger ham.

Fotballprofilene Pål André Helland og Kristoffer Løkberg har allerede valgt seg hvert sitt magiske Haaland-øyeblikk fra Premier League-sesongen.

Helland trekker frem plasseringsevnen på 2–3-scoringen borte mot Newcastle.

TRYKK PÅ SYMBOLET NEDERST TIL VENSTRE FOR LYD.

Løkberg kommer ikke utenom saksesparket mot Southampton.

TRYKK PÅ SYMBOLET NEDERST TIL VENSTRE FOR LYD.

Og nå er det din tur: Stem på ett av våre fire utvalgte øyeblikk.

Hvilket Haaland-mål i Premier League er din favoritt?