Der er det ferdig på Intility! Da skal Vålerenga spille playoff mot Kristiansund! Stabæk må ta den tunge turen ned i Obos-ligaen.

Full tenning på Intility! Det er VIF-assistent Trond Fredriksen som ryker i tottene på noen i Tromsøs støtteapparat.

Sandefjord vinner 1-0 mot LSK

Alexander Ruud Tveters scoring fra straffemerket blir kampens eneste.

Vi er nesten fem minutter på overtid på Intility!

Tromsø-utligning!

Oii, oii, oii! Det er Napoleon Romsaas som banker inn utligningen fra cirka 13-14 meter! Et nydelig skudd! Og da vil Vålerenga falle ned på nedrykk dersom Tromsø scorer ett mål til!

Ruud Tveter nære 2-0

Nesten 2-0 for Sandefjord! Det er en svak LSK-klarering som gir Sandefjord-spissen sjansen, men han setter ballen utenfor mål i duell med Hedenstad Christiansen!

Seks minutter legges det til på Intility! Fem minutter i Haugesund og Sandefjord.

Jakob Haugaard har vært en av Eliteseriens beste keepere denne sesongen, men i denne kampen har han gjort mye rart, deriblant et par bærturer i begge omganger.

Nesten selvmål av Sandefjord

Der er utrolig nære at en Sandefjord-spiller setter ballen i eget nett på et LSK-frispark, men ballen går like utenfor stolpen til corner.

Stabæk trenger et mirakel

De må vinne, men ligger under 0-2! Det er bare noen minutter igjen av ordinær spilletid på Haugesund Sparebank Arena.

Sandefjord med god kontroll

Lillestrøm har ikke vært i nærheten av å utligne på en god stund! Men 1-1 der sender altså Sandefjord ned på kvalik.

Det er under ti minutter igjen av den ordinære tiden av kampene nå. Vålerenga vil for øyeblikket også ligge på kvalik dersom det skulle bli 1-1 mot Tromsø.

Farlig Tromsø-frispark

Fra ca 21-22 meter. Men det settes rett i muren av Diouf! Håpløst forsøk.

Da er det vell over og ut for Stabæk

Stian

De ligger svært tynt an nå, ja! De trenger tre mål!

Njie øker for Haugesund!

To mål på tre minutter for Haugesund! Bilal Njie løper fra Stabæk-forsvaret og lirker inn 2-0 fra skrått hold!

Vondt til verre for Stabæk

For Haugesund har tatt ledelsen ved Martin Samuelsen! Den tidligere England-proffen løper inn scoringen fra kort hold! Da må Stabæk score to mål i skrivende stund!

Dersom Lillestrøm skulle utligne mot Sandefjord nå, vil Vålerenga være på trygg grunn! Men akkurat nå er det Sandefjord som får noen eventyrlige sjanser til å øke ledelsen, men de får ikke ballen inn i mål!

Tromsø farlig frempå!

Det er Antonsen som prøver seg på halvspretten fra skrått hold. Nydelig skuddteknikk, men ballen seiler halvannen meter over mål!

Vålerenga, Sandefjord, Stabæk og Haugesund er lagene som kan rykke ned.

Før den siste serierunden er det Vålerenga (28 poeng) som ligger på direkte nedrykk ettersom de har svakere målforskjell enn Sandefjord ( – 11 mot – 9). Sandefjord innehar kvalikplassen. Den som tar den, kommer til å møte Kristiansund i playoff-finalen.

Stabæk (29 poeng) og Haugesund (30 poeng) er på trygg plass. Aalesund har allerede rykket ned for lengst.

I kalkulatoren ovenfor kan du se hva de potensielle utfallene blir ved å tippe resultatene i de gjenstående kampene i nedrykksstriden.

Bodø/Glimt har allerede sikret seriegullet, men det er fortsatt spenning om de gjenstående medaljene. Brann (61 poeng) ligger på annenplass, ett poeng foran Tromsø. Viking har 58 poeng.

Dersom Bodø/Glimt vinner cupfinalen mot Molde, vil også fjerdeplassen gi spill i Conference League-kvaliken neste sesong. Serietoeren og -treeren skal også spille der, mens Glimt skal ut i Champions League-kvalik.