VENNESLA: Øyvind Gausdal scoret målet som sørget for at Vindbjart kunne gå til pause med en 1-0-ledelse. Målet kom etter 14 minutter, og da var vertene allerede redusert til ti mann etter at keeper Benjamin Boujar måtte ta en tidlig dusj.

Strømsgodset-kaptein Lars-Chistopher Valsvik utlignet med hodet like etter pause, og 14 minutter før slutt ble Tommy Høiland matchvinner da han satte inn 2-1 for Strømsgodset.

Keeperen så rødt

Kampen fikk en verst tenkelig start for vertene. Det var bare spilt åtte minutter da Petter Vaagan Moen ble spilt fri. Han så at keeper Benjamin Boujar stod lagt ute, og forsøkte å sette ballen fordi Vindbjarts sisteskanse. Boujar kastet seg ned, og leverte en strålende redning. Dessverre var han fire-fem meter utenfor egen 16-meter. Dommer Jan Morten Tennøy hadde ikke annet valg enn å utvise keeperen.

— Jeg trodde jeg var langt innenfor. Det var dårlig merket, sier Boujar til Fædrlandsvennen om situasjonen.

Vindbjart tok ut Kristoffer Syvertsen, og satte inn Alexander Lie. Han er bare 17 år, og fortsatt junior. Dette var også hans debut for A-laget til Vindbjart.

Scoring av Gausdal

I stedet for et trykk fra Strømsgodset, klarte Vindbjart å presse fram flere gode angrep. Først testet Victor Vindfjell keeper Lukasz Jarosinski med et herlig volleyskudd etter 12 minutter.

To minutter senere ble ballen ble spilt i bakrom i retning Øyvind Gausdal. Han rundet keeper, og satte ballen i det tomme buret. Dermed 1-0 til Vindbjart, med én spiller mindre på banen.

Vindbjart tok ledelsen med ti mann, men Strømsgodset ble for sterke til slutt. Foto: Digitalsport

Strømsgodset hadde flere gode forsøk på utligning, blant annet ved Mohammed Abu etter 24 minutter. Midtbanespilleren klarte imidlertid ikke å sette ballen mellom stengene med sitt forsøk fra innenfor 16-meteren til Vindbjart.Francisco Junior testet også skuddfoten sju minutter senere, men også han satte ballen utenfor fra godt hold. Omgangen ebbet ut, og Vindbjart kunne gå til pause med en overraskende 1-0-ledelse.

Kapteinen tok ansvar

Strømsgodset tok tak i kampen etter pause, og etter 52 minutter kom utligningen. Laget fra Drammen fikk et frispark i godt hold, noen meter utenfor feltet til Vindbjart. Dødballen ble slått presist inn i feltet, og der ventet kaptein Lars-Christopher Valsvik, som headet ballen i mål.

Vindbjart trodde de fikk muligheten til å komme i ledelsen seks minutter senere. Strømsgodsets keeper Lukasz Jarosinski sendte et tilbakespill rett i beina på Kim Kvaalen. Han tok ned ballen, og satte fart mot det tomme buret. Dessverre for vertene hadde ballen allerede vært ute, og laget måtte nøye seg med et hjørnespark.

Høiland matchvinner

Strømsgodset hadde det spillemessige overtaket i andre omgang, men klarte ikke å skape de helt store sjansene midtveis i omgangen.

14 minutter før slutt kom det forløsende målet for Strømsgodset. Gjestene fikk frispark på siden av 16-meteren til Vindbjart. Frisparket ble slått inn i feltet, og rett til Tommy Høiland. Dermed 1-2, og Strømsgodset hadde snudd kampen.

På overtid fikk Marius Nilsen en gedigen sjanse til å sette inn 2-2. Han fikk avsluttet fra kloss hold innenfor 16-meteren til Strømsgodset, men satte skuddet sitt rett på keeper.

Det ble det siste målet i kampen, og dermed ble det exit for Vindbjart i 3. runde. Laget til Steinar Skeie skal uansett ha ros for innsatsen mot eliteserielaget fra Drammen. Divisjonsforskjellen var knapt synlig i løpet av de 90 minuttene i Vennesla.

PS: Flamur Kastrati måtte ut på båre etter en duell etter en times spill på Moseidmoen. Han pådro seg hjernerystelse, og ble sendt til sykehuset i Kristiansand etter kampen mot Vindbjart.