Det gikk et gisp gjennom publikum da Erling Braut Haaland ble liggende nede noen minutter før full tid. Han kastet seg frem for å nå et innlegg, og virket å få foten under seg.

– Det er noe han har hatt før, sier Ståle Solbakken på pressekonferansen etter kamp.

Landslagslege Ola Sand sier er samme smell som gjorde at han gikk av banen mot Bournemouth tidligere i høst.

– Han får en liten vridning i ankelen, hvor han er litt sårbar. Det gjør veldig vondt med en gang, og så gir det seg ganske raskt. Så får vi se i morgen hvordan han er da, sier Sand til TV 2.

GIKK FORBI: Erling Braut Haaland spaserte gjennom pressesonen torsdag kveld, uten å snakke med noen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Han sier de allerede har snakket med Manchester City og fysioterapeut Mario Pafundi.

Heldigvis for Norge og Pep Guardiola kom Haaland seg på beina etter smellen.

– Der var det mange som ble svette på ryggtavla, sier Kjetil Rekdal.

Norges aller største stjerne fullførte kampen, etter å ha kommet inn til andre omgang. Akkurat det tror VGs ekspert Rekdal at Manchester City er lite fornøyd med.

– Det er klart de ikke er happy med at han spiller én omgang mot Færøyene. De hadde håpet at han ikke skal spille i det hele tatt. Det er jeg hundre prosent sikker på, sier Rekdal.

Etter Haaland-smellen, sier Rekdal at Manchester City kommer til å bruke dette som pressmiddel for at Haaland skal spille mindre i de uviktige kampene for Norge.

– Spillerne er i en umulig posisjon. De kan ikke velge enten det ene eller andre. Spillerne gjør som de blir bedt om, men det er vanskelig greie, sier Kjetil Rekdal.

NRK-ekspert Kristoffer Løkberg er enig med Rekdal - så klart er ikke City fornøyde med dette.

– Det er en treners verste mareritt hvis du ser spilleren din ligger nede i en privatlandskamp, men samtidig: Han er her og motivert for å spille for Norge i 45 minutter. Det tåler du fysisk og mentalt. Det er sånn som kan skje, sier han til VG.

Ståle Solbakken er imidlertid like klar sin avvisning av at det er en interessekonflikt mellom klubb- og landslag.

– Vi har ikke noen omstendigheter i min landslagstid fått en henvendelse fra Pep Guardiola. Erling er veldig sugen på å spille på landslaget, sier Solbakken.

PEPS MARERITT: Bildene Manchester City-trener Pep Guardiola ikke vil se. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Haaland gikk målløs av banen. Norge hadde full kontroll mot Færøyene på Ullevaal.

Oscar Bobb var den store beholdningen for et hjemmepublikum som jublet aller mest når Erling Braut Haaland ble satt i oppvarming.

I VGTV-studio snakket Kjetil Rekdal om den «evige kampen» mellom landslag og klubblag.

Ståle Solbakken fikk spørsmål om akkurat dét på en pressekonferanse tidligere i uka.

– Det jeg tror taler for de norske er at de ønsker å spille. Vi har veldig få forfall, sier landslagssjefen.

– Jeg tror det er gjengs for mange nasjoner at det er gjevt å spille landslagsfotball. Så er det mye sterkere økonomiske interesser i klubbfotballen. Det kan skape konflikt. Akkurat nå tror jeg at hvis noen får gjort noe med kampprogrammet, så har spillerne selv et sterkere fundament for å stå imot. Uten spillere som vil spille så blir det vanskelig, sier Solbakken.

Han sier det norske landslaget under hans ledelse veldig sjelden har hatt trøbbel med konflikter opp mot klubblagene.

– Vi har én forespørsel fra FCK om bruken av Moi (Elyounoussi). Det er den eneste «lappen» vi har fått med oss. Vi er helt forskånet fra det og har et fantastisk forhold til alle. Vi har ikke hatt det problemet som du snakker om, sier Solbakken.

– Hvor forpliktet er dere til å følge en sånn forespørsel?

– Jeg stoler på og tar hensyn til de medisinske rådene fra både klubb og landslag. Når de er her så har vi ansvaret. Har man møtt opp her så er man klare for å spille. Da jeg var andreassistent under Nils Johan (Semb) var det mye tøffe og mindre tøffe samtaler tett på kamp, sier Solbakken.

Manchester City har ikke besvart VGs henvendelser om saken.